Logo Realitatea.md

Un angajat al Poliției de Frontieră și trei complici ai acestuia, reținuți cu 4 kg de marijuana

15 Noiembrie 2019, 11:13 // Societate

Patru bărbați bănuiți de trafic de droguri de tip marijuana, în cantitate de circa 4 kg, au fost reținuți în cadrul unei operațiuni comune a procurorilor PCCOCS, angajații Direcției nr. 2 a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și IGPF, cu sprijinul angajaților subdiviziunii specializate a BDS „Scorpion” a IGP. Unul dintre bănuiți s-a dovedit a fi angajat al Poliției de Frontieră al Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni al Direcției Regionale Vest.

Foto: procuratura.md

Reținerea a devenit posibilă după o documentare de patru luni desfășurată de către oamenii legii, care va fi urmată de înaintarea demersului către instanța de judecată, pentru arestarea acestora pentru 30 de zile.

Cei patru suspecți au fost reținuți la 12 și 13 noiembrie curent. De remarcat este și faptul că oamenii legii au lucrat și sub acoperire, ceea ce a făcut posibilă reținerea unuia din suspecți chiar în momentul în care vindea marijuana, contra sumei de 4.200 de lei.

Suplimentar, au fost desfășurate zece percheziții – atât corporale, cât și la domiciliile și mijloacele de transport ale membrilor grupului – care activau într-un raion din centrul republicii. Prin urmare, în afară de cantitatea de droguri ridicată, au fost ridicate și dispozitive pentru consumarea substanțelor narcotice, telefoane mobile, cartele SIM, acte de identitate, dar și carduri bancare.

Vârsta suspecților variază între 23 și 37 de ani și anterior au fost judecați pentru infracțiuni similare. Aceștia activau într-o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporţii deosebit de mari. În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

PCCOCS va reveni cu detalii, după examinarea de către judecători a demersului procurorilor oficiului Nord al instituției privind arestarea preventivă a suspecților, pentru un termen de 30 de zile, în scopul asigurării succesului de mai departe al înfăptuirii justiției.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS