Logo Realitatea.md

Un Atlas al agriculturii ecologice din Republica Moldova a fost lansat la noi în țară. Poți vedea cine, cât și cum a crescut culturile

15 Septembrie 2020, 16:55 // Societate

În Republica Moldova a fost lansat Atlasul agriculturii ecologice, care reprezintă o hartă  electronică pe care sunt indicați producătorii certificați de produse agricole organice de la noi din țară.

Atlasul conține informații despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul Republicii Moldova, suprafața deținută, cultura care a fost crescută, instituția de certificare care a emis certificatul ECO precum și informații despre procesatorii și producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma redă informații actuale în anul de referință și urmează să fie actualizat în fiecare an în funcție de informația la zi. În același timp atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, fapt ce facilitează accesarea informațiilor necesare.

Potrivit Danielei Fornea, coordonatoarea departamentului „Agrifood”, produsul este destinat instituțiilor de stat, actorilor în domeniul protecției mediului și a sănătății oamenilor, dar și reprezentanților societății civile, care necesită aceste informații. Daniela Fornea a subliniat că atlasul a fost realizat cu suportul financiar al Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF).

În Republica Moldova activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafața cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.

Atlasul agriculturii ecologice poate fi accesat aici.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile