Logo Realitatea.md

Un bărbat care zbura spre Moscova a rămas fără 1,72 milioane de ruble pentru că a „uitat” să le declare

21 Octombrie 2019, 14:46 // Societate

Un bărbat de 57 de ani a pornit spre Moscova cu 1.722.000 ruble rusești într-o borsetă. Suma echivalentul a circa 27.000 de dolari SUA sau 468 mii lei, urma a fi declarată organului vamal. Bărbatul însă a spus că a „uitat” să o facă, iar astfel banii urmează a fi confiscați.

Foto: border.gov.md

Cazul a avut loc weekend-ul trecut, bărbatul fiind pasager al cursei Chișinău-Moscova, iar banii au fost observați de echipa comună, formată din polițiștii de frontieră și vameși, în timpul controlului de securitate.

Tot weekendul trecut, un bărbat cu dublă cetățenie a încercat să traverseze frontiera prin Aeroportul Internațional Chișinău cu bagajul ticsit cu țigări. Cazul a fost semnalat pe sensul de ieșire din țară, la cursa Chișinău-Londra. În timpul scanării bagajului de cală al persoanei cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 325 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale.

În ambele cazuri, bărbații s-au ales cu procese-verbale pentru trecerea mărfurilor, obiectelor şi altor valori peste frontiera vamală a Republicii Moldova eludându-se controlul vamal, printre care prevede confiscarea ţigaretelor și banilor nedeclarați. Procesul de documentare este continuat de către Serviciul Vamal.

În cadrul procedurilor de control al pasagerilor rutei Chișinău-Dublin, acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus verificărilor suplimentare un bărbat de 25 de ani cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României, și bagajul personal. Ca urmare a fost depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române, cu semne vizibile de falsificare. Cercetarea minuțioasă cu tehnica specială a evidențiat mai multe elemente distinctive ale documentului care nu corespund originalului. În consecință, tânărului i-a fost interzisă trecerea frontierei de stat, iar în funcție de rezultatul expertizei documentului angajații Poliției de Frontieră vor continua investigațiile pe caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile