Logo Realitatea.md

Un bărbat din Telenești, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omorul a doi vecini. Chiar el a fost cel care a chemat poliția

10 Octombrie 2019, 13:00 // Societate

Un bărbat din raionul Telenești a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omorul a doi vecini, la care se refugiase concubina acestuia. Crima a avut loc la doi ani după ce făptașul și-a ispășit pedeapsa pentru un alt omor. 

Potrivit procurorilor Procuraturii Telenești, în ajunul crimei bărbatul și niște prieteni de-ai săi au fost pe un deal din preajma localității și au sădit copaci, după care au consumat împreună băuturi alcoolice. Întors acasă, între acesta și concubina sa s-a iscat un conflict. Astfel, femeia a fugit la vecini.

Făptașul nu s-a liniștit, iar astfel, în noaptea celei de-a doua zile, a venit la vecini împreună cu un amic. Agresorul a deteriorat ușa vecinilor, ceea ce a generat un alt conflict. Astfel, cei doi l-au lovit repetat pe vecin și concubina acestuia cu o bucată de lemn, până cei doi au căzut la pământ. Între timp, concubina făptașului, pe care acesta o căuta, a părăsit casa victimelor la care se refugiase.

Ulterior, făptașul a revenit la victime, iar când a văzut că acestea au decedat, a chemat oamenii legii care au investigat cauza.

„Așa cum, pe de o parte, făptașul a comis crima după doi ani de la ispășirea pedepsei pentru un alt omor, iar pe de altă parte acesta și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată (ceea ce poate rezulta în aplicarea unei pedepse reduse), Judecătoria Orhei l-a condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 30 de ani”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

În cazul celui de-al doilea făptaș, instanța de judecată este în curs de examinare separată a cauzei penale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile