Logo Realitatea.md

Un boschetar, găsit mort lângă Centrul persoanelor fără adăpost. Medicii din două spitale au refuzat să-i acorde ajutor

02 Iulie 2019, 15:53 // Societate

O persoană fără adăpost a murit după ce a fost transportat la două spitale, însă medicii nu au dorit să-l interneze. Acesta a fost lăsat lângă gardul Centrului persoanelor fără adăpost unde a și decedat. Despre aceasta a scris pe o rețea socială primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. 

Foto: simbol/important.md

O persoană fără adăpost a decedat astăzi în Chișinău. Poliția anchetează acest caz. Din informațiile primite până în acest moment, se știe doar că acesta a fost dus la 2 spitale. Decizia doctorilor a fost să nu îl țină acolo. A fost adus la Centrul persoanelor fără adăpost și lăsat lângă gard.

Procedurile sunt foarte clare în astfel de cazuri. Personal voi avea grijă ca cei care se fac responsabili să răspundă în fața legii.

Viața fiecărui om este importantă și nu poate fi pusă în pericol din cauza indiferenței. Dacă o persoană este fără adăpost, nimeni nu are dreptul să îl lase să moară doar pentru că nu vor să strice statisticile”, a scris Codreanu pe Facebook. 

Totodată, Primăria Municipiului Chișinău a venit și cu un comunicat în care anunță că a fost pornită o anchetă internă pentru a elucida cazul. 

Potrivit aceleași surse, este vorba despre o persoană în vârstă de 60 ani, cu dizabilități locomotorii, fără adăpost, care a murit în stradă.  În paralel, organele de poliție desfășoară o anchetă asupra cazului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile