Logo Realitatea.md

Un cântăreț moldovean va participa la concertul anual de Crăciun de la Vatican (VIDEO)

16 Octombrie 2018, 17:23 // Life

Cântăreţul de origine basarabeană Mihail a fost invitat să participe la concertul anual de Crăciun de la Vatican, care va avea loc anul acesta pe 15 decembrie, scrie mediafax.ro.

Foto: stiri24.md

Concertul anual de Crăciun de la Vatican a ajuns la cea de-a 26-a ediţie, iar evenimentul a găzduit de-a lungul anilor artişti precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones şi Lauryn Hill.

Mihail a cucerit piaţa muzicală din Italia, unde a avut mai multe concerte în această vară, ca şi pe cea din Polonia. Mihail a fost invitat să cânte piesa „Who You Are" atât în finala emisiunii „The Voice", cât şi în cadrul emisiunii „Che Tempo Che Fa" a postului de televiziune Rai 1, cel mai bine cotat talk-show din Italia din punct de vedere al audienţelor, urmărit de 4 milioane de telespectatori în timpul interpretării live.

Tot în această ţară, artistul a ocupat locul I în Italian Airplay Charts şi Italian Indie Charts, dar şi în topul iTunes Italy. Cu „Who You Are", Mihail a câştigat discul de aur în Italia şi trofeul Top Of The Top la festivalul Sopot din Polonia.

În 2018, Mihail a propus o nouă direcţie muzicală şi un concept de show în care adună muzică electronică, alternative şi pop pentru lansarea End Of Summer Session.

Pe numele întreg Mihail Sandu, artistul a crescut în Republica Moldova şi a studiat timp de şapte ani pianul, a învăţat să cânte şi la chitară, însă în liceu a ales pictura. Mutarea în România, la Cluj, a venit datorită studiilor şi, după doi ani, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde a continuat să studieze design grafic şi fotografie. Primul său single s-a numit „Dans nocturn", dar devenit cunoscut cu „Mă ucide ea", un mix de funk, blues şi pop, piesa fiind desemnată a doua cea mai difuzată din 2016, acumulând pâna în prezent aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube. Influenţele indie-alternative din creaţiile sale au apărut odată cu „Simt că ne-am îndepărtat", piesa reprezentând primul pas spre „reinventarea" artistului, direcţie ce avea să se continue prin single-ul „Who You Are".

Citeste tot despre: concert, Craciun, interpret, Mihai, Vatican
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile