Logo Realitatea.md

Un Centru de informare turistică a fost deschis la Tiraspol! Consultațiile despre destinații vor fi oferite gratuit în două limbi

05 Mai 2017, 11:25 // Societate

Turiștii care intenționează să viziteze stânga Nistrului își pot face călătoria mai memorabilă. Un Centru de informare turistică, inaugurat joi la Tiraspol, va oferi vizitatorilor străini, dar și localnicilor, detalii despre destinațiile turistice, posibilități de acomodare și alte informații relevante. Acesta este unul dintre proiectele Programului finanțat de UE „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

Foto: undp.org

Centrul a fost creat în baza unei platforme de cooperare trans-riverană, stabilită de Agenția pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol și Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova.

Consultațiile despre destinațiile turistice sunt oferite gratuit în limbile rusă și engleză. Vizitatorii pot găsi aici diverse broșuri, ghiduri și cumpăra suvenire autentice, ale meșterilor locali.

„Este o modalitate de a promova stânga Nistrului ca o destinație atractivă, creând un mediu de informare unic pentru cei care își planifică o excursie – oaspeți sau localnici", spune Tatiana Iaskova, șefa Agenției pentru Dezvoltare Regională din Tiraspol.

Centrul de la Tiraspol va coopera îndeaproape cu Centrul de informare turistică, care va fi deschis în curând la Chișinău, datorită co-finanțării din partea Uniunii Europene. „Centrele vor face schimb de informații și vor promova atracțiile turistice de pe ambele maluri ale Nistrului”, a remarcat Natalia Țurcanu, directoare executivă a Asociației Naționale a Turismului Receptor din Moldova.

„Centrul de informare turistică din Tiraspol este un avantaj pentru cei care își obțin veniturile prin deservirea turiștilor, atât externi, cât și interni", afirmă Ludmila Țehovici, șefa complexului turistic „Dnestrovskii sad” din stânga Nistrului.

Centru de informare turistică din Tiraspol este situat aproape de stațiile de cale ferată și de autobuz, ceea ce este convenabil pentru vizitatorii orașului, la adresa: strada Sovietskaya, nr. 135. Acesta va funcționa zilnic între orele 9:00 și 18:00.

Vor fi consultate grupurile de turiști, dar și călătorii individuali. Telefonul de contact este: 0000 373 (533) 50801.

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea autorităților locale, organizațiilor societății civile și reprezentanților comunității de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii comunităților. Programul are un buget total de 10 milioane de euro, furnizat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”