Logo Realitatea.md

Un cerb cu pete și un căprior, lovite mortal în acest weekend pe traseul Leușeni-Chișinău

02 August 2020, 15:56 // Actualitate

Imprudența și iresponsabilitatea conducătorilor mijloacelor de transport provoacă pagube serioase faunei Republicii Moldova. Doar în acest weekend pe traseul Leușeni-Chișinău au fost lovite mortal un cerb cu pete, în apropiere de satul Stejăreni și un căprior, în regiunea Mănăstirii Hîncu, anunță Agenția „Moldsilva”.

foto simbol

Potrivit „Moldsilva”, incidentele, produse printr-o serie de coincidențe nefericite, readuc în vizor o problemă mai veche – atitudinea și comportamentul conducătorilor mijloacelor de transport, în perimetrul fondului forestier intersectat de trasee auto, în special neadaptarea vitezei de deplasare.

Reieșind din aceste considerente, Dumitru Cojocaru directorul Agenției „Moldsilva” intervine cu o solicitare către organele poliției pentru a investiga incidentele menționate, în scopul stabilirii persoanelor ce se fac vinovate și pedepsirea lor, conform prevederilor legislației naționale.

Totodată, Dumitru Cojocaru face apel către toți conducătorilor mijloacelor de transport, care se deplasează în zonele unde pot fi întâlnite animale sălbatice, pentru reducerea vitezei și sporirea prudenței.

O altă măsură ce ar permite evitarea unor asemenea situații pe viitor, ar fi organizarea unor echipe comune ale poliției și silvicultorilor, ce ar patrula traseele naționale și sectoarele de fond forestier adiacente acestora, pentru protejarea animalelor ce înfrumusețează pădurile noastre.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile