Logo Realitatea.md

Un consilier municipal a anunțat că a prelucrat microfonul din sala CMC cu „Noviciok”. Replica celui care a vorbit după el de la același microfon

24 Septembrie 2020, 12:11 // Politica

Consilierul municipal al Partidului Șor în Consiliul Municipal Chișinău Valeri Klimenko a anunțat că a prelucrat microfonul din sala de ședințe a CMC cu „Noviciok”, substanța toxită cu care ar fi fost otrăvit opozantul rus Alexei Navalnîi. Acesta a menționat că bănuiește că, după ce va spune ceea ce are de spus, se vor găsi mulți consilieri doritori de a-i da o replică, iar astfel, le face un cadou.

În speță, Valeri Klimenko a stropit microfonul cu ceea ce pare a fi un dezinfectant autohton. Astfel, după ce și-a rostit discursul în care l-a acuzat pe consilierul municipal socialist Vasili Kirtoka că apără interesele unui teritoriu apropiat de uzina „Viorica Cosmetics” care îi aparține, socialistul a ieșit la același microfon și i-a replicat că „Noviciok-ul cu care Klimenko a prelucrat microfonul este produs de fabrica Viorica”.

„Aceasta este doar ambalajul vostru, pentru a duce pe o pistă falsă”, a strigat Klimenko din sală.

Discuțiile au avut loc până la purcererea de către consilierii municipali la ordinea de zi a ședinței, iar „mărul discordiei” este un teren din strada Mesager pe care ar urma să fie construit un drum. Socialistul Vasile Kirtoka, proprietar al uzinei „Viorica Cosmetics” amplasată pe aceeași stradă susține că, deși nu are statutul corespunzător, pe acel teren s-ar afla un parc, iar consilierul Valeri Klimenko ar intenționa să construiască acolo un bloc locativ cu 18 etaje, sub pretextul edificării unui centru pentru copii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile