Logo Realitatea.md

Un copil de șase ani, din Sîngerei, a făcut o insolație. Mama minorului a chemat ambulanța după ce piciul și-a pierdut cunoștința

20 Iunie 2018, 16:27 // Societate

Un băiat de șase ani, din Sîngerei, a făcut ieri o insolație. Mama băiatul a chemat salvarea după ce micuțul și-a pierdut cunoștința. Acesta ar fi stat o perioadă îndelungată la soare. 

Foto simbol

Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 20:18. Când au ajuns medicii la locul solicitării ajutorului medical, băiatul avea cefalee și amețeli. 

Echipa medicilor de pe ambulanță i-a acordat ajutor medical de urgență și l-a transportat în la Spitalul Clinic Municipal Bălţi.

Potrivit datelor CNAMUP, în ultima săptămână, șase persoane au solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă din cauza urgențelor caniculare. Dintre acestea, două persoane au necesitat tratament ulterior în unitățile spitalicești. 

Potrivit medicilor, insolația este o urgență medicală care poate avea complicații grave. Prevenția este cea mai bună modalitate de a evita efectele sale negative. Cei mai predispuși sunt copii și persoanele în vârstă. La primele semne ale epuizării termice, stare ce precede insolația, manifestată prin slăbiciune, greață, oboseală excesivă, cefalee, persoana afectată va lua următoarele măsuri:
- se va refugia într-un loc ferit de acțiunea razelor solare;
- va consuma multe lichide pentru hidratarea corpului;
- va lua măsuri pentru a scădea temperatura corpului (aplicarea compreselor reci, folosirea ventilatorului);
- va întrerupe orice activitate și va urma un regim de odihna de 24 de ore;

În cazul în care starea se agravează, oamenii sunt îndemnați să apeleze la ajutorul medical de urgență.

Citeste tot despre: 112, ambulanţă, canicula, insolație, Sîngerei
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile