Logo Realitatea.md

Un deputat a făcut testul la COVID-19 și este negativ. Solicită ca ședința Parlamentului să fie totuși desfășurată în această săptămână (DOC)

25 Mai 2020, 14:57 // Politica

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, nu este infectat cu coronavirus. Asta a arătat testul pe care l-a făcut, după ce toți angajații Parlamentului au fost obligați să fie testați la coronavirus, fiind constatat pozitiv la COVID-19 parlamentarul fracțiunii PDM, Eugeniu Nichiforciuc.  

„Am făcut astăzi testul pentru COVID-19. Rezultatul este negativ. Adică NU sunt infectat. Și toți deputații trebuie sau trebuiau să facă testul. Asta înseamnă că până cel târziu mâine toți trebuie să știe dacă sunt sau nu infectați cu COVID-19”, a anunțat Litvinenco pe Facebook.

Astfel, deputatul afirmă că nu vede o problemă ca în această săptămână să fie organizată și desfășurată ședința Parlamentului, iar cine va avea coronavirus nu va veni la ședință, iar cei testați negativ se vor prezenta.

„Prin urmare, nu văd nici măcar pretexte formale din partea majorității PSRM-PDM de a nu convoca ședința Parlamentului pentru joi-vineri – cine e cu rezultat negativ vine la ședință, cine este cu rezultat pozitiv – nu vine. În cadrul ședinței Parlamentului prioritară este votarea pachetului de legi care ține de îndeplinirea condiționalităților UE. Și dacă facem asta, Republica Moldova beneficiază în scurt timp de 30 de milioane de euro. Bani atât de necesari pentru cetățenii țării”, a se mai arată în mesajul postat de Sergiu Litvinenco pe Facebook.

DOC: Sergiu Litvinenco/Facebook

Amintim că, joi, 21 mai curent, în timpul ședinței Parlamentului, președintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov, a anunțat că, Eugeniu Nichiforciuc , a fost testat pozitiv la COVID-19, după ce deputatul PAS, Mihai Popșoi, a lansat în spațiul public această informație.

Astfel, urmare a acestui precedent, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a informat că toți deputații și angajații Legislativului vor fi testați la coronavirus. Ulterior, s-a decis ca parlamentarii să fie plasați în autoizolare 14 zile, până la aflarea rezultatelor testului.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile