Logo Realitatea.md

Un deputat cere explicații de la Președinție cine l-a înaintat pe fostul interlop Mihail Aizin să fie decorat de către Dodon (DOC)

22 Septembrie 2020, 10:42 // Politica

Vicepreședintele Platformei DA, deputatul Alexandr Slusari a făcut o interpelare către Secretarul general al aparatului președintelui Republicii Moldova prin care solicită informații privind meritele pentru care a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii” Mihail Aizin, de către șeful statului, igor Dodon, precum și cine anume l-a înaintat pentru această nominalizare.

„Sunt foarte curios pentru care merite Mihail Aizin a fost decorat cu ordinul „Gloria Muncii” și în acest context cer informație oficială de la Președinție. Atrag atenția societății și în special a producătorilor autohtoni, că acest domn, dincolo de trecutul său „glorios", mai este și proprietarul rețelei de supermarketuri Fidesco. Probabil, nu este o coincidență faptul că deja de mai bine de 6 luni comisia parlamentară economie, buget și finanțe blochează proiectul de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor produsele autohtone agroalimentare să fie prezente în proporție de minim 50 %. Totodată, anume socialiști au propus excluderea din proiect a normelor care reduc veniturile supermarketurilor în raporturile acestora cu furnizorii produselor. Se vede că Igor-supermarket știe pe cine trebuie de decorat", spune ironic Slusari.

Amintim că, Igor Dodon l-a decorat pe controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat.

Drept reacție la acest caz, Președinția a declarat că „șeful statului Igor Dodon nu-l cunoaște pe omul de afaceri Mihail Aizin, pe care l-a decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”, dar va examina acest caz în detaliu”. Cu alte cuvinte, instituția confirmă faptul că persoanele propuse spre decorare nu ar trece un filtru de verificare privind meritile, istoria, acțiunile și faptele acestora de până la nominalizare, integritatea și chiar cazierul juridic.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile