Logo Realitatea.md

Un deputat îl contrazice pe Dodon după ce spus că „s-a găsit consens” asupra Legii ONG-urilor. Așteptăm un nou „artificiu” juridic de la marii juriști ai PSRM-ului!?

09 Iunie 2020, 10:16 // Politica

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că nu s-ar fi găsit nici un consens asupra modificării unor articole din Legea ONG-urilor, așa cum a anunțat dimineață, Igor Dodon, pentru că, „Comisia juridică a aprobat deja raportul final cu privire la proiectul respectiv”, iar amendamente nu au fost făcute în acest sens.

„Legat de „legea ONG-urilor”, Igor Dodon, a declarat că s-a găsit consens pentru modificarea unor articole care ar permite să minimizăm riscurile de implicare a forțelor externe în politica internă a Republicii Moldova. În primul rând, nu prea înțeleg cum „se pot modifica articole” în condițiile în care Comisia juridică a aprobat deja raportul final cu privire la proiectul respectiv. Așteptăm probabil un nou ”artificiu” juridic de la marii juriști ai PSRM-ului!?”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Pe de altă parte, deputatul spune că „nu ști„ unde au găsit ei riscuri de implicare a forțelor externe în politica internă a Republicii Moldova”. „Care articol la concret prevede posibilitatea ipotetică a unei atare situații? De vorbit au tot vorbit de asta, dar când îi întrebai la concret ce îi deranjează nu puteau răspunde. Și nici propuneri de amendare nu au prezentat.Mă întreb, de asemenea, dacă fundațiile vor primi vreo „derogare” de la aplicarea legii în situația în care aceasta intră în vigoare la momentul publicării sau se va insista, așa cum a propus Vasile Bolea, punerea ei în aplicare după alegerile prezidențiale”, se mai arată în postarea lui Litvinenco.

Amintim că, astăzi, Igor Dodon a anunțat că, în această săptămână, Parlamentul, urmează să se întrunească în ședință plenară, iar un subiect important pe agendă este aprobarea legii ONG-urilor, după ce s-ar fi găsit consens asupra acesteia.

Citeste tot despre: deputat, Dodon, lege, ONG, Sergiu Litvinenco
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile