Logo Realitatea.md

Un deputat PAS spune că disculparea lui Platon ar fi coordonată de serviciile secrete ruse al cărui agent este. A făcut o solicitare la PG (DOC)

15 Iunie 2020, 13:21 // Politica

Deputatul din fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a expediat o scrisoare procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin intermediul căreia cere detalii despre dosarul în care este vizat omul de afaceri Veaceslav Platon, întrucât acesta susține că „disculparea lui Platon ar fi coordonată de către serviciile speciale ale Federației Ruse, al cărui agent ar putea fi Platon”.

„Este îngrijorătoare încercarea de disculpare a lui Veaceslav Platon. Și nu este vorba doar de dosarul „furtului miliardului”, ci și în alte cauze penale unde sunt preponderent ilustrate acţiunile criminale ale lui Veaceslav Platon. Între altele, acesta a recunoscut chiar și public implicarea sa în cadrul operaţiunilor criminale prin interviul acordat din instituţia penitenciară. Există informații precum că disculparea lui Platon ar fi coordonată de către serviciile speciale ale Federației Ruse, a cărui agent ar putea fi Platon. Totodată, după eliberare, Veaceslav Platon ar putea fi inclus în programul de protecție a martorilor, fiindu-i asigurate pază, locuință confortabilă și alte servicii care urmează a fi suportate de către stat”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Litvinenco spune că eliberarea lui Platon ar putea avea un efect catastrofal asupra economiei și a sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova.

În acest context, parlamentarul a solicitat Procurorului General să-l informeze cu privire la care sunt temeiurile procesual-penale ce stau la baza inițierii revizuirii cauzei penale Platon, în ce alte cauze penale are statut procesual de bănuit, învinuit și dacă în privința acestuia va fi aplicată vreo măsură preventivă în cazul eliberării din închisoare.

Doc: Sergiu Litvinenco/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile