Logo Realitatea.md

Un deputat PPDA acuză un democrat și un socialist că ar promova susținerea unei candidate pentru a fi selectată membră a CSM (VIDEO)

12 Martie 2020, 17:15 // Actualitate

Deputatul PPDA, Dinu Plîngău, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, susține că nu va participa la concursul pentru selectarea celor patru membru noi în Consiliul Superior al Magistraturii, eveniment planificat pentru vineri, 13 martie. Motivul ar vi faptul că „învingătorii se cunosc deja, iar în spatele lor stau interese de grup ale guvernării PSRM-PDM.

Potrivit parlamentarului, unul dintre candidați, care ar urma să iasă învingător este  Elena Belei, promovată de deputații democrat, Igor Vremea și cel socialist, Maxim Lebedinschi. „Doamna are numeroase încălcări și este implicată într-o sumedenie de chestii dubioase”, a spus deputatul.

„Captivitatea justiției din Republica Moldova pare astăzi o telenovelă care nu se mai sfârșește, iar episodul din această etapă, numirea membrilor CSM, este rezultanta crudă a unor decizii politice regretabile care i-au permis lui Dodon și celor din anturajul lui să-și intabuleze pe nume propriu întreaga justiție din Republica Moldova”, a declarat Dinu Plîngău.

Deputatul PPPDA a spus că nu se va implica în niciun fel în „acest simulacru regretabil de concurs care nu va face altceva decât să definitiveze capturarea totală a justiției moldovenești”.

„Facem apel către toți cei care își permit astăzi să batjocorească justiția din Republica Moldova, unii chiar prin propria lor candidatură, să înțeleagă că Moldova se va schimba foarte curând, iar stăpânii lor vor sfârși în închisori sau fugiți, asemenea celui care a creat în ultimii 10 ani un sistem monstru la care voi și stăpânii voștri nu vreți în niciun chip să renunțați”, a mai spus parlamentarul.

Amintim că, marți, în timpul ședinței Parlamentului, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, socialistul Vasile Bolea, a declarat presei că, în urma analizării celor 18 dosare propuse spre examinare, au fost selectate 17 – unul a fost respins din cauza că nu a corespuns cerințelor, fiind lipsă  cazierul juridic. Astfel, mâine, 13 martie urmează să se desfășoare concursul selectării celor patru candidați noi în CSM.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul a făcut publică lista candidaților care doresc să devină membru al CSM din partea Legislativului. Cine sunt aceștia

Promisiune? Reacția societății va influența procesul de selectare a celor 4 potențiali membri ai CSM

Regulamentul privind selectarea celor patru noi membri ai CSM, aprobat de Comisia juridică. Pretendenții vor prezenta declarația de avere (VIDEO)

Litvinenco a înregistrat o inițiativă legislativă pentru a ajusta Legea CSM la recomandările Comisiei de la Veneția (VIDEO/DOC)

Parlamentul a anunțat concurs pentru selectarea a patru candidați la funcția de membru al CSM

PSRM și PDM satisfac poftele lui Dodon. Președintele CSM va putea fi ales în funcție, chiar dacă nu este judecător

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile