Logo Realitatea.md

Un deputat PPDA susține că figurează în șase dosare penale. „Nu știu ce am făcut așa grav, însă încă nu au venit să-mi ridice imunitatea” (VIDEO)

04 Martie 2020, 10:36 // Politica

Deputatul Partidului Politic Platforma „Demnitate și Adevăr”, Chiril Moțpan, susține că aflat din „unele surse” că are deschise pe numele său până la șase dosare penale, care au fost pornite de către Procuratură, pe parcursul ultimilor ani. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul ședinței Comisiei securitate, apărare și ordine publică, unde a fost audiat raportul Procuraturii Generale pentru anul 2019.

Embed:

„Peste patru sau chiar șase dosare penale sunt deschise pe numele meu. Am obținut aceste informații de la unele surse. Nu știu ce am făcut eu așa de grav, deși sunt totuși în libertate și nici imunitatea nu a fost solicitată de a fi ridicată, pentru a continua cercetarea mea. Eu acum nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă cu alți cetățeni”, a spus deputatul în cadrul ședinței.  

Referitor la raportul prezentat de către Procuratură, Chiril Moțpan a menționat că, este unul „insuficient”, și ar fi trebuit să fie prezentate date despre dosarele intentate de către procuratură încă din anii 2015. „Trebuie să constat că raportul prezentat că nu este suficient. Trebuie să recunoaștem că statul s-a transformtat în unul polițienesc în ultimii ani. Aș solicita Procuraturii ca să supravegheați toate dosarele interceptărilor mai riguros pentru a se face lumină în aceste cazuri”, a spus Moțpan.

Menționăm că, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare de profil, reprezentantul Procuraturii Generale adeclarat că, pe parcursul anul 2019, instituția a intentat peste 60 de mii de dosare penale. În cadrul discuțiilor s-a vorbit inclusiv și de dosarele interceptărilor ilegale, care încă nu au o finalitate, dar se află pe rol.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile