Logo Realitatea.md

Un deputat regional din Adunarea Populară UTA Găgăuzia, în vizorul ANI. Ar fi admis un conflict de interese

21 Septembrie 2020, 12:02 // Societate

Un deputat din Adunarea Populară UTA Găgăuzia este verificat de către inspectorii de integritate sub aspectul încălcării regimului juridic al conflictelor de interese. De asemnea, ANI informează că, în perioada 14 -19 septembrie curent, Inspectoratul de Integritate al ANI a inițiat cauze contravenționale au fost pornite în privința a șase procurori și doi primari. A fost inițiat controlul averii pe numele a trei conducători de Penitenciare, iar ar pe numele unui procuror din Procuratura Chișinău a fost întocmit un proces verbal de contravenție pentru depunerea tradivă a declarației de avere și interese personale.

Foto: moldova.org

Mai multe detalii despre încălcările admise și ce subiecți mai sunt vizați în procedurile ANI vedeți în următoarea informație:

Au fost inițiate în total 12 controale:

AVERE – Trei conducători de Penitenciare, un inspector din cadrul ANSA, un șef de intreprindere municipală din raionul Râșcani, un consilier din Consiliul or. Căușeni, un subiect din cadrul APL Cricova, Chișinău;

CONFLICT DE INTERESE – Un deputat din Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, un director de teatru național, un primar din raionul Cimișlia, un fost primar al satului Cuhureștii de Jos, raionul Florești.

RESTRICȚII – Un funcționar vamal.

Au fost pornite în total 10 de cauze contravenționale pentru:

NEDEPUNEREA SAU DEPUNEREA TARDIVĂ A DECLARAȚIILOR DE AVERE ȘI INTERESE PERSONALE – Șase procurori din Procuratura Generală mun. Chișinău, Râșcani, Glodeni, Dondușeni și Dubăsari, doi primari și un director de intreprindere municipală din raionul Râșcani;

PREZENTAREA INCOMPLETĂ A INFORMAȚIILOR SOLICITATE DE ANI – În privința unei cooperative de producție agricolă.

Au fost întocmite 11 procese verbale cu privire la contravenție pentru:

NEDEPUNEREA SAU DEPUNEREA TARDIVĂ A DECLARAȚIILOR DE AVERE ȘI INTERESE PERSONALE – Un procuror din Procuratura municipiului Chișinău și opt subiecți din cadrul APL Durlești, Căușeni, Sângerei, Valea Perjei din raionul Cimișlia, Cupcui, raionul Leova și Chetrosu, raionul Anenii Noi.

NESOLUȚIONAREA ÎN TERMENUL LEGAL A STĂRII DE INCOMPATIBILITATE – Un consilier în Consiliul raional Sîngerei și un consilier în Consiliul satului Chetrosu din raionul Drochia.

Au fost emise 8 acte de constatare a încălcării pentru:

INCOMPATIBILITĂȚI – Un șef de direcție din cadrul Serviciului Fiscal de Stat și patru subiecți din cadrul APL Lopățica, Bădicul Moldovenesc și Iujnoe din raionul Cahul;

CONFLICT DE INTERESE – Un subiect din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, un primar și un director de grădiniță din raionul Hâncești.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile