Logo Realitatea.md

Un deputat rus, întors la Moscova de pe aeroportul din Chișinău

27 Iulie 2017, 20:37 // Actualitate

Poliția de Frontieră din Republica Moldova a interzis intrarea pe teritoriul Moldovei deputatului rus și l-a întors din Moldova cu prima cursă de avion spre Moscova. Este vorba despre Pavel Șperov, membru al Partidului Liberal Democrat din Rusia condus de Vladimir Jirinovski.

Foto: Радио Азаттык
Deputatul ar fi fost reîntors în pofida prezentării pașaportului diplomatic, fără a-i fi explicate motivele, scrie Omega.md. Totodată, pe aeroportul din Chișinău ar fi blocate alte 10 persoane, care venea de la Moscova în diferite regiuni ale Transnistriei.

Solicitată de Realitatea.md, presa Poliției de Frontieră a precizat următoarele: „Persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificându-și scopul vizitei”.

Instituția a mai adăugat că toate persoanele care traversează frontiera de stat sunt supuse verificărilor de frontieră, indiferent de statutul social, categoria de vârstă, naționalitate sau sex. „Conform art.20 a Legii cu privire la frontiera de stat a R.Moldova nr.215 din 04.11.2011 polițiștii de frontieră pot supune persoanele și mijloacele de transport unor controale amănunțite pentru a se asigura că aceștia întrunesc toate condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat”.

Realitatea.md amintește că, mâine, vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, va ajunge la Chișinău la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Citește și:

Ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova, Farit Muhametşin, convocat la Ministerul de Externe. A fost AVERTIZAT

Replica lui Rogozin nu s-a lăsat așteptată după ce a fost lansată o Petiție pentru declararea lui drept persona non grata în Moldova

Petiție, adresată autorităților de la Chișinău. Semnatarii cer declararea lui Rogozin drept persona non grata în Moldova

Filip, despre vizita lui Rogozin în Moldova: Dacă vine cu un avion militar la Tiraspol, atunci nu va veni (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.0000%
USD USD 17.7287 0.0000%
RUB RUB 0.2865 0.0000%
RON RON 4.1145 0.0000%
UAH UAH 0.7258 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile