Logo Realitatea.md

Un deputat se întreabă dacă este o coincidență faptul că fiica deputatului independent Oleinic a fost numită de Guvern director adjunct al Agenției de Investiții

08 Iulie 2020, 16:27 // Actualitate

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, se întreabă dacă ar exista vreo legătură dintre faptul că astăzi a fost numită în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții fiica deputatului independent, Alexandru Oleinic, care susține actuala guvernare și majoritate parlamentare.

Foto: Alexandru Oleinic/Facebook

În afară de numirea fiicei deputatului Alexandru Oleinic în funcția de director general adjunct al Agenției de Investiții e vreo legătură oare cu faptul că acesta votează împreună cu coaliția PSRM-PD toate proiectele necesare?, Guvernul mai propune azi un proiect de lege care ar permite, între altele, crearea în cadrul Cancelariei de Stat a Cabinetului Secretarului General al Guvernului. Cu tot alaiul necesar – șef de cabinet, consilieri, asistenți. Astea-s prioritățile acestui Guvern pe timp de pandemie – crearea posturilor de muncă pentru angajarea oamenilor de încredere”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a deputatului.

Potrivit Ministerului de resort, fiica deputatului independent ar fi devenit câștigătoarea concursului anunțat public, deși un alt participant la concurs, consilierul municipal din partea fracțiunii PAS, Alex Trubca, susține că, în luna decembrie 2019, Elena Oleinic, nici nu a trecut proba examinării CV-ului.

La fel, Alex Trubca afirmă că interviul propriu-zis a avut loc luni, însă despre rezultatul acestuia, el nu a fost anunțat.

Amintim că, astăzi, la ședința Cabinetului de miniștri, Guvernul a aprobat patru numiri în funcție, printre care a Elenei Oleinic, fiica deputatului independent, Alexandru Oleinic, fiind un susținător a majorității parlamentare.

Se vehiculează că asta „ar fi răsplata” pentru faptul că votează în rând cu deputații PSRM și PDM atunci când proiectele de legi trebuie să treacă de procedura legislativă și viceversa.

Realitatea.md precizează că, în funcții importante a fost numită recent o altă fiică a unei deputate. Mai exact, la începutul lunii martie, Guvernul a numit-o tot „prin concurs public” și pe Oxana Greceanîi, fiica deputatei PSRM, președintă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în funcția de delegată responsabilă pe probleme economice în Ambasada Republicii Moldova din Rusia, comisia economică euroasiatică. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile