Logo Realitatea.md

Un deputat socialist a sesizat ANI și Procuratura în privința declarației de avere a secretarului general al Președinției (DOC)

14 Ianuarie 2021, 13:18 // Politica

Deputatul socialist, Petru Burduja, a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală pe numele secretarului general al Președinției, Andrei Spînu, pe motiv că acesta ar fi indicat eronat date în declarația de avere și interese personale.


Foto Simbol

„Oamenii Buni” ai Maiei Sandu își ascund valoarea reală a caselor de milioane pe care le dețin. Probabil, le este rușine că au mințit poporul că ei sunt modești, dar au în realitate imobile de multe milioane de lei, care ridică multe întrebări despre integritatea lor”, a scris Burduja pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, în ultimele două săptămâni, presa a scris despre declarația de avere și interese a secretarului general al Aparatului Președinției, Andrei Spînu, în mod special, faptul că acesta ar fi diminuat în document valoarea imobilului pe care-l deține.

Spînu a indicat în declarația de avere valoarea casei în care locuiește aproximativ 2 milioane de lei, valoare stabilită de cadastru, după cum spune secretarul, însă presa scrie că, în realitate casa ar valora circa 8 milioane de lei.  

„Andrei Spînu a recunoscut că a procurat casa și terenul pe care se află aceasta cu suma de 393 500 euro, sumă achitată în rate timp de doi ani. Această sumă ar fi indicată și în contractul de vânzare-cumpărare înregistrat la notar și cadastru. Astfel, apare o bănuială rezonabilă precum Andrei Spînu eventual ar fi admis acțiuni privind evaziunea fiscală sau a încălcat modul de completare a declarației de avere şi interese personale, care prevede că „Valoarea bunului” (imobile)- se indică valoarea conform documentului care certifică proveniența bunului”, scrie Burduja.

În legătură cu aceasta, deputatul socialist a cerut Procuraturii Generale și Agenției Naționale de Integritate să verifice legalitatea tranzacției privind procurarea de către Andrei Spînu a terenului declarat la valoare de 449 880 lei și a casei de locuit declarate la valoare de 1 501 168 de lei, dobândite în anul 2018, prin prisma legalității împrumutului contractat și achitării acestuia în rate, pentru casa de locuit și terenul aferent acesteia.

Doc: Petru Burduja/Facebook

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile