Logo Realitatea.md

Un ex-deputat socialist a fost numit președinte al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru

25 Ianuarie 2020, 17:30 // Societate

Fostul deputat socialist, Ghenadie Mitriuc, a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru.

Foto: MADRM

În calitate de vicepreședinte al CRD Centru a fost ales președintele raionului Hîncești, Levinschi Iurie. Reprezentantă a CRD Centru în cadrul Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), din sfera sectorului privat, a fost desemnată Comendant Angela, manager a SRL ComenAngels Șoldănești.

Desemnările în funcție au efectuate de către ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, care a participat ieri, la ședința CRD Centru, de legislatura a IV-a.

Noii membri ai Consiliului au luat act de rolul și atribuțiile CRD Centru în realizarea obiectivelor de dezvoltare regională, precum și de atribuțiile și activitatea curentă a ADR Centru, instituție ce realizează obiectivele regionale şi naționale de dezvoltare regională în regiunea centrală a Republicii Moldova.

În cadrul ședinței a fost specificat faptul că, în 2019, ADR Centru a realizat proiecte de dezvoltare regională și a organizat evenimente al căror principal obiectiv a fost implementarea politicii de dezvoltare regională și identificarea surselor financiare pentru proiectele regionale care se află în lista de așteptare. Valoarea totală a investițiilor în Regiunea de Dezvoltare Centru se cifrează la circa 80 milioane lei, din care 64 milioane lei valorificați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), iar restul din surse externe. Totodată, membrii CRD Centru au fost informați că, în anul 2019, ADR Centru a implementat 22 de proiecte regionale, care vor continua și în anul curent.

Amintim că, Ghenadie Mitriuc a fost deputat în legislatura anterioară a Parlamentului pe listele PSRM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile