Logo Realitatea.md

Un ex-secretar de la MAI și ex-directorul SPPS nu se prezintă la audierile Comisiei de anchetă. Bolea a adiat a sancțiuni

29 Ianuarie 2020, 16:08 // Politica

Fostul secretar de stat al MAI Simion Carp și fostul șef al SPPS Anatolie Golea nu s-au prezentat la audierile organizate de Comisia parlamentară de anchetă privind tentativa de pici anticonstituțional. Despre asta a anunțat vicepreședintele acestei Comisii, Vasile Bolea, tot el deputat socialist. În context, a venit și cu o propunere de sancționare a celor care nu iau în serios invitațiile la audierile din Parlament.

Potrivit deputatului, persoanele trebuie să poarte răspundere administrativă sau chiar penală pentru lipsa fără motivație de la audierile din Comisiile parlamentare de anchetă. Urmează să revină cu un proiect de lege în acest sens.

El a adăugat că Simion Carp și Anatolie Golea au fost invitați repetat, dar ambii au refuzat, invocând că au făcut deja declarațiile necesare în cadrul audierilor de la Procuratură.

Deputatul a precizat că la cea mai recentă ședință a Comisiei s-a prezentat Vasile Pascaru, responsabil din cadrul Primăriei Chișinău pe întruniri, care le-ar fi dezvăluit că PDM nu a notificat autoritățile municipale despre întrunirile organizate pe data de 8 iunie 2019.

Comisia menționată mai sus a fost creată cu scopul de a elucida circumstanțele tentativei puciului anticonstituțional care ar fi fost realizată de PDM prin intermediul Curții Constituționale și Procuraturii Generale. Asta a fost inițiativa coaliției PSRM și a Blocului ACUM (PAS, PPDA). Acum, însă această coaliție nu mai este valabilă în plen.

CITEȘTE ȘI:

Popșoi și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei de anchetă privind puciul anticonstituțional

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4362 0.6186%
USD USD 17.8568 0.0359%
RUB RUB 0.2727 -0.2560%
RON RON 4.0458 0.6418%
UAH UAH 0.7254 -0.4392%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile