Logo Realitatea.md

Un ex-vicepreședinte al Parlamentului a primit titlul de membru onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și medalia APCE

28 Ianuarie 2020, 10:50 // Politica

Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, a primit din partea președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), titlul de membru onorific și medalia APCE pentru munca, activitatea și rezultatele pe care le-am obținut în cadrul acestui forum european.

Foto: Valeriu Ghilețchi/Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valeriu Ghilețchi, a scris că acest merit se datorează muncii sale din ultimii 10 ani, fapt pentru care le-a mulțumit tuturor celora care l-au susținut, inclusiv foștilor colegi din Partidului Popular European.

„Onorat în această seară să primesc din partea președintelui APCE titlul de membru onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și medalia APCE pentru munca, activitatea și rezultatele pe care le-am obținut în cadrul acestui forum european. Consider că este o înaltă apreciere nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care m-au susținut în ultimii zece ani, pentru soție și familie care au fost mereu alături, pentru colegii din PPE și pentru Parlamentul Republicii Moldova, care mi-a încredințat această misiune. Soli Deo Gloria!”, se arată în mesajul lui Ghilețchi.

Amintim că, Valeriu Ghilețchi a fost ales vicepreședinte al Parlamentului la sfârșitul anului 2017, după ce predecesorul său, Iurie Leancă, a fost numit în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană, în Guvernul Filip (PDM) de atunci.

Menționăm că, la începutul anului 2019, Valeriu Ghilețchi, a fost desemnat cel mai activ parlamentar al anului 2018 în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Politicianul a participat la 338 de voturi din cele 339 în sesiunea anuală a APCE.

Foto: Valeriu Ghilețchi/Facebook

Citeste tot despre: APCE, PPE, Valeriu Ghilețchi, vicepreședinte
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile