Logo Realitatea.md

Un fost deputat PSD din România ar sta ascuns la Chișinău

22 Noiembrie 2019, 15:16 // Politica

Oficial, numele lui se află pe lista românilor daţi în urmărire internaţională. Încă din luna martie, fostul deputat PSD din România, Cristian Rizea, a fost declarat „dispărut” după ce Înalta Curte de Justiţie l-a condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie. De atunci, pare să fi intrat în pământ sau, mai bine-zis, să se fi aciuat la Chișinău.

Cel puțin reporterii de la Gândul.info spun că l-au găsit la noi. N-a executat nicio zi din pedeapsa primită, iar Interpolul n-a reuşit să identifice unde s-ar ascunde. Singura persoană care, la un moment dat, a indicat o „destinaţie” a fost apărătorul politicianului.

Avocatul a mărturisit judecătorilor, înaintea ultimei înfăţişări din proces, că Rizea ar fi plecat în SUA, „în vizită, la nişte rude”. Acelaşi apărător a transmis instanţei că fostul deputat PSD ar avea probleme financiare şi că „este nevoit să se plimbe din loc în loc”. Au trecut 8 luni din acel moment şi nicio altă informaţie n-a mai apărut cu privire la politicianul fugar. Cu toate că, surpriză, potrivit unor surse, Ministerul de Interne al României condus la acea dată de Carmen Dan primise informaţii concrete.

De la sfârşitul lunii septembrie, reporterii au preluat cazul „dispariţiei” lui Cristian Rizea şi, în urma unei ample investigaţii încrucişate, au descoperit unde se ascunde PSD-istul condamnat penal.

O sursă de maximă încredere le-a transmis că fugarul ar fi fost văzut pe teritoriul Republicii Moldova. Ar fi avut acolo o întâlnire cu o persoană cunoscută. 

Moment VIDEO aici!

Rizea ar fi închiriat un apartament într-un luxos complex rezidenţial din Chişinău. Pe toată perioada identificării sale, fostul deputat PSD s-a străduit să-şi camufleze înfăţişarea. Ca să nu fie recunoscut, şi-a lăsat barbă, şi-a acoperit mereu capul cu o şapcă şi, înainte de a ieşi din bloc, se asigura că nu are filaj. Iar întâlniri nu a avut decât foarte, foarte puţine. Practic, în fiecare zi cât a fost sub observaţie, a avut acelaşi RITUAL.

Mai mult, Rizea deţine şi cetăţenia moldovenească, obţinută rapid şi cu ajutorul unor oficiali PSD care au avut legături în zona de putere de la Chişinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile