Logo Realitatea.md

Un fotograf din Moldova a obținut două medalii la un Salon Internațional

12 Februarie 2020, 18:15 // Life

Maestrul fotograf Anatol Poiată, laureat al mai multor saloane și concursuri internaționale, președintele Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova (UAFM), a fost distins cu o medalie de aur și alta de bronz la Salonul Internațional de Fotografie Artistică ”Unlimited”, care a avut loc recent în orașul Podgorica, Muntenegru, sub egida Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP), informează Moldpres.

Foto: balti.md

La eveniment au participat peste 500 de artiști fotografi din Argentina, China, Franța, India, Italia, Portugalia, România, Rusia și alte țări.

Anatol Poiată a obținut medalia de aur pentru fotografia ”În drum spre piață”, care reprezintă o bătrânică cu o gâscă în brațe și medalia de bronz – pentru fotografia ”Liniile vieții”, care simbolizează etapele vieții prin intermediul unor copaci. 

”Pentru mine este o mare onoare că am obținut aceste două medalii. Aceasta mă încurajează să muncesc în continuare”, a menționat proaspătul laureat.

De asemenea, el s-a ales cu cinci mențiuni la un concurs la cinci categorii diferite, care a avut loc zilele acestea în Elveția.

Solicitat de agenție, jurnalistul Valerie Volontir a afirmat că Anatol Poiată este un fotograf talentat din R. Moldova, care a apărut pe arena fotografiei artistice internaționale acum 20 de ani. ”Este un om modest, care își cunoaște foarte bine meseria. A implementat diferite proiecte în calitate de președinte al Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova, ceea ce nu s-a făcut până la alegerea sa în această funcție. A ajutat mulți tineri. Organizează cu regularitate expoziții naționale și internaționale”, a subliniat Valerie Volontir.

Anatol Poiată s-a născut la 1 decembrie 1968 în orașul Chișinău. În 1990 a absolvit Facultatea de Matematică a Universității de Stat din Moldova. A fost colaborator științific la Institutul de Matematică al Academiei de Științe a Moldovei, apoi a activat în domeniul industriei turismului. În prezent își desfășoară activitatea în domeniul tehnologiilor informaționale. Este preocupat de fotografie de la vârsta de 10 ani. A avut expoziții personale în R. Moldova, Azerbaidjan, Japonia, România și în alte țări. A obținut peste 40 de premii la diferite concursuri internaționale. Din 2012 este președinte al Uniunii Artiștilor Fotografi din Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile