Logo Realitatea.md

Un hoț de buzunare și doi hoți de biciclete, căutați de Poliție. Dacă îi recunoști, anunță imediat (VIDEO)

20 Septembrie 2019, 13:28 // Societate

Polițiștii sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău solicită ajutorul cetățenilor pentru recunoașterea autorilor a două cazuri de furt din capitală. În primul caz, un tânăr este căutat pentru sustragerea unui portmoneu într-un local din centrul capitalei, iar în cel de-al doilea, doi tineri sunt căutați pentru furtul a două biciclete. În ambele cazuri, bănuiții au fost surprinși de camerele de supraveghere.

captură video

În dimineața zilei de 6 aprilie, un bărbat a alertat oamenii legii comunicând că, în timp ce se afla într-un local amplasat pe bd. Ștefan cel Mare i-a fost sustras portmoneul. Victima în vârstă de 30 de ani a comunicat că a lăsat geaca pe scaun și a ieșit până afară, iar când s-a întors a depistat lipsa portmoneului în care avea mijloace bănești în sumă de 4.500 de lei.

Polițiștii au ridicat imaginile video de pe camerele de supraveghere instalate în incinta localului care au surprins momentul sustragerii portmoneului. După ce a sustras portmoneul bărbatul în grabă a părăsit locul faptei.

Al doilea caz a avut loc în noaptea de 31 mai curent. Din imaginile surprinse de camera de supraveghere a unui bloc de locuit din strada Melestiu se vede cum doi indivizi au intrat în scara blocului, de unde au sustras două biciclete lăsate fără supraveghere de către proprietar pe holul blocului. Prejudiciul cauzat în acest caz a fost estimat de partea vătămată la 6.000 de lei.

În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale pentru furt în cadrul cărora sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală.

Dacă vor fi găsiți vinovați, hoții riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Persoanele care i-au recunoscut sau deţin informaţii despre identitatea şi locul aflării suspecților, sunt rugate să informeze Poliţia la numărul de telefon: 069 306 175.

Confidenţialitatea surselor de informare este garantată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile