Logo Realitatea.md

Un inspector vamal de la Sculeni, vizat într-un dosar de corupție, a primit 30 de zile de arest la domiciliu

21 Martie 2019, 08:08 // Societate

Unul dintre cei doi inspectori vamal de la Sculeni, reținuți acum trei zile într-un dosar de corupție, a primti 30 de zile de arest la domiciliu. Judecătorii de instrucție a Judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana a admis demersul procurorilor anticorupție.

În acest dosar, în total sunt șase bănuiți. Inspectoratul vamal plasat în arest la domiciliu este cel care a fost internat în spital în urma operațiunii Procuraturii Anticorupție (PA), în comun cu Centrul Național Anticorupție (CNA).

Respectiv, în privința celorlalți, instanța a dispus ca demersurile privind mandatele de arest să fie examinate la Judecătoria Bălți ai căror judecători de instrucții urmează să se expună azi.

PA va reveni cu detalii în acest sens pe parcursul zilei.

Realitatea.md amintește că o schemă de corupţie, pusă pe roate de câţiva angajaţi ai Serviciului Vamal, a fost documentată şi deconspirată de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Un şef, responsabil de gestionarea bazelor de date ale Serviciului vamal, trei inspectori şi doi intermediari, au fost reţinuţi, în dimineaţa de 18 martie, fiind învinuiți că ar fi pretins sistematic sume de bani pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional date cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.

CITEȘTE ȘI:

Ofițerii CNA merg cu instruiri pe la Vamă, la o zi de la reținerea unui șef și a trei inspectori ai Serviciului

Citeste tot despre: cna, inspector vamal, mandate de arest, PA, vamă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile