Logo Realitatea.md

Un întreg arsenal descoperit de oamenii legii la un medic legist din Capitală. Acesta era documentat pentru distrugere de documente

17 Octombrie 2019, 13:59 // Societate

Documentat pentru „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor” pentru suspectat de distrugerea mai multor documente ce reflectau activitatea de serviciu, un medic legist din capitală riscă și o pedeapsă pentru păstrarea ilegală a armelor și munițiilor. În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit o cantitate impunătoare de pistoale, încărcătoare, cartușe și grenade, toate deținute ilegal.

foto: politiacapitalei.md

Medicul legist în vârstă de 59 de ani a intrat în vizorul oamenilor legii acum patru luni, ca urmare fiind intentată o cauză penală pentru „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, polițiștii au descins cu mai multe percheziții la domiciliul, automobilul și biroul de serviciu al bărbatului. În urma perchezițiilor efectuate de forțele de ordine la domiciliul bărbatului au fost depistate și ridicate documente din arhiva subdiviziunii în care activa, precum și două pistoale, două arme de vânătoare, 7 încărcătoare de tip AKM (automat Kalașnikov), peste 500 cărtușe de luptă, 6 grenade de mână și una de tip F1.

Astfel, la fața locului a fost solititată prezența experților Secției Tehnico-Explozive al Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP. Toate obiectele explozibile și armele au fost ridicate de către criminaliști și îndreptate la CTJ EJ, pentru a fi supuse expertizării și stabilirea caracteristicelor a armelor și munițiilor.

Este de menționat că atât armele, cât și munițiile depistate bărbatul le deținea ilegal.

Dacă se va constata că acestea pot fi utilizate conform destinației, bărbatul va fi cercetat pentru „Păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor”.

Dacă va fi găsit vinovat pentru „Luarea, sustragerea, tăinuirea, degradarea sau distrugerea documentelor, imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor”, riscă până la 32.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Pentru păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor, bărbatul va fi pedepsit cu amendă în mărime de la 32.500 la 47.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

La moment, forțele de ordine întreprind toate acțiunile de urmărire penală și de investigații în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și stabilirea persoanelor implicate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile