Logo Realitatea.md

Un italian bolnav de coronavirus ar fi vizitat România. Autoritățile verifică informația

25 Februarie 2020, 16:59 // În lume

Un cetățean italian bolnav de coronavirus ar fi fost în România în weekend-ul trecut. Italianul, originar din Cattolica, revenit recent din România, a fost confirmat cu coronavirus la Rimini, în Italia. Bărbatul este internat în spital, scrie Digi24. Acesta are 71 de ani și, potrivit presei din Italia, ar fi căsătorit cu o româncă.

Foto: Getty images

„Cu privire la informatiile vehiculate in mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infectie cu COVID-19 in Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei Romaniei la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe langa autoritățile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetatenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al Ministerului român de Externe.

Autoritățile sanitare italiene îi țin sub observație familia, dar și pe cele două persoane care l-au însoțit în călătoria din România. La întoarcere, bărbatul tuşea, motiv pentru care luni a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul pentru coronavirus a ieşit pozitiv.

Acum, bărbatul e internat în secţia de boli infecţioase a spitalului din Rimini, viaţa sa nefiind pusă în pericol.

Oficialii din Ministerul Sănătății din România verifică toate aceste informații. MAE din România va lua legătura cu autoritățile italiene și, dacă informația se confirmă, va fi refăcut tot traseul pe care l-a avut cetățeanul italian, vor fi identificate mijloacele de transport pe care le-a folosit și persoanele cu care a intrat în contact.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile