Logo Realitatea.md

Un judecător al CCM ar fi șantajat cu privire la votul pe „creditul rusesc”. La mijloc, e un dosar de viol în care ar fi fost implicat cu 10 ani în urmă

05 Mai 2020, 08:32 // Politica

Renato Usatîi a dezvăluit că unul dintre judecătorii Curții Constituționale (CCM), aleși de Blocul ACUM când era în coaliție cu PSRM, ar fi șantajat cu un dosar de acum 10 ani cu privire la un viol. Nu a spus cine anume îl șantajează, dar a dat de înțeles că este pe tema „creditului rusesc” care urmează să fie supus votului într-o ședință pe 7 mai. Liderului Partidului Nostru a explicat că acum balanța s-a echilibrat, adică sunt 3 judecători constituționali la 3.

Foto: Judecători CCM. Nu se cunoaște cine dintre ei ar fi implicat în dosarul de viol.

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Între timp, Realitatea.md are unele informații despre cine ar putea fi judecătorul, însă o confirmare oficială încă nu am reușit să obținem. Vom reveni cu detalii în acest sens într-un articol nou.

I-au găsit un dosar de 10 ani vechime referitor la viol și din cauza acestui lucru, raportul în Curtea Constituțională a devenit 3:3”, a declarat Renato Usatîi.

La aceeași emisiune, politicianul a reiterat versiunea sa că Domnicăi Manole, actuala președintă a CCM, i s-ar pregăti o platformă pentru a fi discreditată. 

Se uită ce procese a avut Domnica Manole în calitate de judecător cu 4-5 ani în urmă. Și ei căutau dintre aceștia oameni care, cică, ar spune la telefon câți bani i-ar fi dat Domnicăi Manole pentru o oarecare decizie. Un doritor de acesta cu siguranță era deja. Om de afaceri din Moldova”, spune Usatîi.

Potrivit lui, planul ar fi fost că această discuție trebuia înregistrată la telefon și că ulterior ar fi găsită, cică, în arhive. „Și pe urmă du-te și demonstrează întregii țări că aceasta este totul fabricat, că ea nu-i știe pe acești oameni”, susține Usatîi.

Este de menționat că, potrivit legii, CCM garantează supremația Constituției. Este independentă faţă de puterea legislativă, executivă şi judecătorească, și se supune doar Constituţiei. Din actuala compenență fac parte următorii judecători constituționale (foto, spre dreapta): Serghei Țurcan, Vladimir Țurcan, Eduard Ababei, Nicolae Roșca, Domnica Manole și Liuba Șova.

CITEȘTE ȘI:

Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura! Judecătorii vor să știe dacă într-adevăr au fost urmăriți

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile