Logo Realitatea.md

Un jurnalist renumit, prezentator și maestru în artă a fost răpus de coronavirus

11 Ianuarie 2021, 11:40 // Societate

Maestrul în artă, redactorul-prezentator, al postului public național de radio-televiziune, Alexei Revenco, s-a stins din viață în această dimineață, fiind răpus de coronavirus. Anunțul a fost făcut de o fostă colegă de-a jurnalistului.


„Astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineața, a plecat din viață cel mai luminos Om - Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era. Fie fericit acolo sus, iar noi, aici, îl vom pomeni și nu-l vom uita niciodată”, a scris pe pagina ei de Facebook, Veta Ghimpu Munteanu.

De asemenea, despre tragica noutate a scris și ex-consilierul municipal, Oleg Cernei, care a petrecut alături de acesta câteva zile în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Sfânta Treime, unde a fost internat, după ce a fost confirmat pozitiv la coronavirus.

„Nu se poate...Am stat cu el în aceeași Terapie 2 aproape 8 zile. Au venit împreună cu soția - Maricica Munteanu pentru internare la Spitalul Sfânta Treime. L-am încurajat moral și bărbătește că totul va fi bine. Dar era foarte slăbit și palid la față și am insistat că trebuie să facem mișcare împreună zilnic pe coridor...și câteva zile era mai bine. Zilnic ne salutam respectuos și depănam amintiri. Eu am fost externat și ne-am luat rămas bun cu gândul că ne revedem în cartierul nostru de la Alba Iulia, suntem vecini, pentru a face mișcare. A mărturisit că trebuia să fie prezentator la ceremonia de inaugurare a președintelui Maia Sandu, dar cu doua zile înainte a fost testat pozitiv la COVID-19 și pe 23 decembrie a fost internat în spital. Ce păcat ...o voce inconfundabilă cu o ținută scenică excepțională. Un om inteligent și integru. Drum lin Om Bun - Alexei Revenco”, a scris fostul consilierul pe Facebook.

Alexei Revenco a fost distins cu Ordinul ,,Gloria Muncii” și cu titlul onorific ,,Maestru în artă” în 2007 de către președintele țării de atunci, Vladimir Voronin, pentru munca conştiincioasă și prodigioasă întru promovarea valorilor naționale şi imaginii ţării.

Acesta a lucrat mai mult de 40 de ani în domeniul radiodifuziunii.  

Citeste tot despre: Alexei Revenco, coronavirus, jurnalist
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile