Logo Realitatea.md

Un jurnalist rus, împușcat MORTAL la Kiev. Ce se cunoaște despre crimă (Portret ROBOT)

30 Mai 2018, 09:38 // În lume

Un jurnalist rus pe nume Arkady Babchenko a fost împușcat mortal la Kiev (Ucraina). Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit de soția sa într-o baltă de sânge. Acesta a solicitat de urgneță ambulanța și poliția, însă jurnalistul a murit, din nefericire, în drum spre spital.

Potrivit Unian.net, Babchenko a fost ucis la intrare în apartament cu trei împușcături în spate, în timp ce se întorcea acasă de la magazin. Jurnalistul și-a dat ultima suflare în „careta” ambulanței.

Primul care a anunțat pe Facebook despre tragedie a fost jurnalistul Ayder Muzhdabaev: „În Arkady au împușcat, în casă, în spate. L-au transportat la spital. Caut în care anume, plec acolo”.

В Аркадий Бабченко стреляли, в доме, в спину. Увезли в больницу. Ищу в какую, еду туда.

Publicată de Ayder İzzet-oğlu Muzhdabaev pe 29 Mai 2018

Mai târziu, Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că bărbatul a murit: „La 102, a parvenit un apel de la medici: au fost solicitați de o femeie care le-a spus că și-a găsit soțul într-o baltă de sânge în apartament. Din cauza rănilor, victima a murit”.

Cum a avut loc asasinarea lui Babchenko?

Jurnalistul a fost împușcat în spate în propria casă din raionul Dneprovsk. Potrivit poliției, soția era în baie. Ea a auzit niște zgomote asemănătoare celor scoase de o armă de foc, a ieșit și și-a văzut soțul într-o baltă de sânge. A solicitat ambulanța, care l-a preluat, însă din cauza rănilor, bărbatul s-a stins din viață în drum spre spital. 

Departamentul de poliție din Kiev a conturat portretul robot al suspectului. Acesta ar avea între 40 și 45 de ani, o înălțime de 175-180 de centimetri, fiind de o corpolență medie. Unul din semnalmente ar fi că are barbă încărunțită. Pușcașul avea un chipiu de un albastru întunecat, era îmbrăcat într-o pereche de blugi și o geacă denim.

Care ar fi fost motivul crimei?

Un amic de-al jurnalistului - Miroslav Gaya - la baza crimei ar fi un motiv politic. El spune că Babchenko a fost amenințat în mod repetat: „El (n.r. Arkady Babchenko) a fost tovarășul meu. Crima este în strânsă legătură cu poziția sa antirusească împotriva activității conducerii Federației Ruse. El constat ieșea în susținerea Ucrainei, împotriva lui Putin (n.r. Vladimir Putin - președintele Federației Ruse). Ultima perioadă, el foarte des era amenințat din Rusia. El a fugit de acolo. El a scris despre faptul că era amenințat cu moartea și că îl vor distruge pe el și pe familia sa”.

Mai mult, acesta a povestit că Babchenko a venit în Ucraina, unde activa în calitate de prezentator. „El demasca politica Federației Ruse. Este vorba, exclusiv, despre o crimă politică”, a adăugat Miroslav Gaya.

Arkady Babchenko era căsătorit și avea șase copii. Circumstanțele asasinării jurnalistului sunt investigate în continuare.

Citeste tot despre: împușcat mortal, jurnalist rus, Kiev
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile