Logo Realitatea.md

Un kilogram de canabis, confiscat de la doi tineri, în nordul țării. Substanța urma să ajungă la potențiali consumatori din regiune

30 Noiembrie 2018, 09:53 // Societate

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii de frontieră din Direcția Regională Nord pentru prelucrarea și comercializarea plantelor etnobotanice. Acestora le-a fost confiscat un kilogram de masă vegetală uscată care urma să ajungă la potențiali consumatori din regiune. 

Foto: Poliția de Frontieră

La 28 noiembrie, angajații Poliției de Frontieră au acționat în baza informației operative pe una din străzile orașului Briceni, unde a fost stopat un tânăr în vârstă de 18 ani. Asupra lui existau referințe concludente privind activitățile ilegale prestate. La solicitarea polițiștilor de frontieră, baiatul a extras din buzunarul gecii un pachet de polietilenă de culoare albă în care era substanță vegetală uscată, verde la culoare și cu miros specific de canabis. 

În timpul audierilor, tânărul a recunoscut că la adresa de domiciliu mai deține o cantitate cu același conținut, pe care a predat-o angajaților Poliției de Frontieră. Tot el a comunicat că nu este un consumator de substanțe interzise, iar masa vegetală a fost procurată de la un locuitor al satului Constantinovca, raionul Edineț. Ulterior și ”comerciantul”, un tânăr de 23 de ani, a fost reținut și audiat. 

În rezultatul măsurilor procesuale efectuate, ultimul a oferit benevol două pungi din polietilenă în care se afla aproximativ 500 g de masă vegetală de culoare verde cu miros specific de canabis, care au fost ridicate din curtea școlii din satul Constantinovca.

Marfa totală ridicată  constituie aproximativ un kilogram, aceasta a fost sigilată și trimisă la laborator.

Cei doi sunt cercetați în stare de libertate, dar riscă conform art. 217 al.(1) al CP al RM o amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Cazul este examinat și documentat în continuare de către polițiștii de frontieră din DR Nord sub toate aspectele legale pentru a stabili circumstanțele infracțiunii săvârșite.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile