Logo Realitatea.md

Un moldovean, reținut după ce a traversat ilegal frontiera cu Ucraina. Ce l-a determinat să comită ilegalitatea, deși deținea actele

25 Ianuarie 2021, 16:33 // Societate

Un cetățean moldovean a fost reținut de echipa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Incidentul a fost consemnat ieri, 24 ianuarie, pe direcția localităților de frontieră Torutino - Chiret Lunga.

Serviciul Dispecerat al DR SUD, în jurul orelor 11:00 a fost alertat de către Serviciul Grăniceresc al Ucrainei despre apropierea spre linia frontierei de stat a unei persoane necunoscute. În timp ce patrula ucraineană s-a deplasat la fața locului, echipa de intervenție a SPF „Basarabeasca” a reușit reținerea bărbatului, care trecuse peste linia de frontieră și se ascundea prin vegetația din preajmă, în momentul când observase patrula ucraineană.

Acesta s-a dovedit a fi un moldovean în vârstă de 66 de ani, originar din raionul Comrat, satul Ciocmaidan, care avea asupra sa actele necesare, valabile, pentru a traversa legal frontiera. Fiind întrebat care este motivul ce l-a determinat să recurgă la această faptă, bărbatul a comunicat că în Ucraina muncea la negru, deși intrase legal un an în urmă, pe teritoriul statului vecin.

Ulterior, când a decis să se întoarcă acasă nu ar fi cunoscut că punctul de trecere Basarabeasca-Serpionov și-a reluat activitatea care a fost o perioadă sistată din cauza situației pandemice, având temerea, totodată, că ar putea fi sancționat pentru depășirea termenului de ședere pe teritoriul statului vecin.

În urma audierilor, a fost întocmit proces verbal de constatare a trecerii ilegale a frontierei de stat, cazul este cercetat penal de polițiștii de frontieră din cadrul Secției urmărire penală a Direcției Regionale Sud.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3035 -0.0150%
USD USD 17.5287 -0.1464%
RUB RUB 0.2367 -0.2108%
RON RON 4.3691 -0.0252%
UAH UAH 0.6277 -0.4125%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile