Logo Realitatea.md

Un moldovean, rătăcit în munți, în România, după ce și-a setat GPS-ul să îl ducă „pe drumul cel mai scurt” la Chişinău

25 Ianuarie 2020, 18:39 // Actualitate

Un moldovean s-a rătăcit cu maşina pe un drum judeţean din Ţinutul Pădurenilor, în zona montană a judeţului Hunedoara, din România, după ce, venit din Scoţia, şi-a setat GPS-ul să-l ducă pe drumul cel mai scurt spre Chişinău, în Republica Moldova. Acesta a fost nevoit să aştepte preț de câteva ore echipajul de salvare la o temperatură -12 grade Celsius.

foto: agerpres.ro

Agerpres nu oferă alte informații despre șofer, menționând doar că acesta se deplasa „spre casă”. 

Şoferul a fost salvat de pompierii militari din Deva, după ce a cerut ajutor la numărul de urgenţă 112, a informat sâmbătă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

„După o misiune dinamică de aproximativ 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poieniţa Tomii. Temerarul le-a relatat pompierilor deveni că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chişinău, pe drumul cel mai scurt”, precizează ISU Hunedoara.

Deşi se deplasa cu un autoturism off road, drumul cel mai scurt spre casă s-a dovedit o mare problemă pentru şoferul imprudent. Bărbatul a intrat în panică în momentul când nu a mai putut continua deplasarea, fiind blocat pe drumul judeţean, de munte, acoperit cu un strat de zăpadă îngheţată.

Sprijiniţi cu un tractor de la Serviciul Voluntar de Situaţii de Urgenţă din comuna Veţel, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul 4x4 din şanţ şi să-l conducă apoi pe şofer spre un loc sigur.

„După aşa o aventură, bărbatul şi-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe 'drumul cel mai scurt', în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, au conchis pompierii militari. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile