Logo Realitatea.md

Un monolit misterios din metal, descoperit în deșertul american. Nimeni nu știe cu exactitate ce este și cum a ajuns acolo

24 Noiembrie 2020, 15:04 // Fun

O misiune obișnuită desfășurată de Departamentul de Siguranță Publică din statul american Utah a luat o turnură ciudată după ce echipajul unui elicopter a descoperit un monolit misterios în deșert, informează CNN.

Întâmplarea s-a produs săptămâna trecută, când ofițerii biroului aviatic al Departamentul de Siguranță Publică din Utah se aflau la bordul unui elicopter, ajutând la numărarea unor animale sălbatice.

„Unul dintre biologii de la bord l-a văzut și s-a întâmplat să zburăm direct pe deasupra lui”, a declarat pilotul Bret Hutchings pentru postul local KSL. „Mi-a zis "întoarce, întoarce". L-am întrebat ce este și a răspuns că este ceva la sol și trebuie să mergem să vedem ce este”.

În mijlocul deșertului, printre stâncile roșiatice, se afla un monolit metalic lucios înfipt în pământ. Hutchings a estimat că are între 3 și 4 metri înălțime. Nu arăta ca și cum ar fi fost lăsat să cadă la sol, ci mai degrabă ar fi fost poziționat.

„Glumeam că dacă unul dintre noi dispare brusc, ceilalți s-o ia la fugă”, a spus Bret Hutchings. Acesta crede că cel mai probabil obiectul a fost așezat în deșert de un artist.

„Bănuiesc că este vreun artist sau poate un mare fan al filmului "2001: Odiseea Spațială"”, a spus pilotul, referindu-se la scena din filmul regizat de Stanley Kubrick în 1968, când apare un monolit negru.

Cu toate acestea, Departamentul de Siguranță Publică din Utah a anunțat luni că este ilegal să fie instalate structuri pe domeniul public fără autorizație, „indiferent de pe ce planetă este autorul”.

Locul exact unde se află monolitul nu a fost dezvăluit și nu se știe în acest moment cine sau ce l-a pus acolo.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile