Logo Realitatea.md

Un nou dialog între partidele proeuropene, dar fără rezultat: ”Nu s-a decis nimic”

05 Decembrie 2015, 19:35 // Politica

Reprezentanții PLDM, PL, PD și deputații din grupul Leancă s-au întrunit în această seară pentru a discuta despre formarea unei majorități parlamentare, dar și desemnarea unui candidat la funcția de premier. Discuțiile însă nu s-au soldat cu niciun rezultat. 

PD și PL au ajuns la concluzia că reprezentanţii PLDM nu au mandat din partea formaţiunii pentru negocieri.

”Am avut o discuție pe marginea mandatului pe care trebuie să-l aibă colegii de la PLDM. Am încercat să-i convingem să aibă un mandat mai larg pentru negocieri. Am spus că suntem deschiși, nu vedem motive să blocăm discuțiile și că vrem să avem până la Anul Nou un nou Guvern”, a declarat președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat că  liberalii sunt gata la orice ca Republica Moldova să iasă din această situaţie.

”Trebuie să avem negocieri rapide pentru crearea unui nou guvern. Colegii de la PLDM sunt încorsetați de condiții și precondiții. Urmeaza să se convoace și să primească un mandat liber pentru discuții și negocieri. Suntem gata sa acceptăm orice ca RM să iasă din situația complicată”, a spus Munteanu.

La rândul său, președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleţ a spus că urmează să informeze structurile teritoriale şi de conducere ale partidului despre discuţii. Mai mult, el a spus că celelate formațiuni nu ar fi total de acord cu obiectivele liberal-democraților.

”Am solicitat colegilor să ne mai întâlnim în perspectiva ședinței Consiliului Politic Național. Suntem deocamdată unica parte care participă în aceste consultări care am anunțat trei obiective și nu am primit răspuns clar. Astăzi, după discuții am rămas în același punct. Va urma să raportăm la Consiliul Politic și să vedem ce decizie vor lua colegii”, a spus Streleț.

Totodată, Valeriu Streleţ a adăugat că PLDM ar avea o poziţie clară la începutul săptămânii viitoare și nu exclude că ar putea trece în opoziţie.  

Amintim că PLDM a anunțat că va participa la negocierile privind formarea unui nou Guvern, însă a reiterat obiectivele sale principale, printre care și constituirea unui Guvern condus de un premier neafiliat politic. Decizia a fost anunțată după Consiliul Politic Național al partidului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile