Logo Realitatea.md

Un nou incident armat în SUA: patru persoane au murit într-un centru pentru veterani de război

10 Martie 2018, 17:14 // În lume

Un bărbat înarmat, care luase ostatici trei femei într-un centru pentru veterani de război din statul american California au fost găsiţi morţi, sâmbătă, în camera în care erau baricadaţi, potrivit poliţiei locale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Foto Simbol

Atacatorul a intrat cu o armă automată în Casa Veteranilor din Yountville, unde organizaţia nonprofit Pathway Home asigură tratamente pentru veterani americani care au participat în războaiele din Irak şi Afganistan şi care suferă de tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Potrivit informaţiilor preliminare, bărbatul era membru al centrului şi a luat ostatici şapte angajaţi care participau la o petrecere. Un schimb de focuri a avut loc în momentul în care primul poliţist a ajuns la locul incidentului.

Zona a fost securizată şi închisă timp de aproape opt ore, dar tratativele dintre poliţie şi atacator au eşuat. Totuşi, bărbatul a eliberat patru dintre angajaţii centrului înainte de a se baricada într-o cameră alături de ceilalţi trei ostatici.

În cele din urmă, autorităţile au hotărât să intervină în forţă în clădire pentru a-l elimina pe atacator. Potrivit poliţiştilor, bărbatul înarmat şi cele trei femei au fost descoperiţi morţi, fără a oferi detalii suplimentare.

„Sunt veşti cu adevărat tragice, speram să nu se ajungă la acest deznodământ. Felicităm poliţistul care a intervenit prima dată, întrucât a salvat vieţile mai multor oameni din zonă prin faptul că a eliminat posibilitatea ca atacatorul să iasă din centru şi să caute alte victime", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei statului California, Chris Childs.

Potrivit unor martori care locuiesc în zonă, pe durata luării de ostatici au fost auzite peste 30 de focuri de armă din centrul pentru veterani de război.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile