Logo Realitatea.md

Un nou inculpat în MASACRUL din Noua Zeelandă! Ce a făcut tânărul de 18 ani

18 Martie 2019, 10:26 // În lume

Un tânăr de 18 din Noua Zeelandă a fost pus sub acuzare deoarece a preluat transmisiunea în direct a masacrului din Christchurch, incitând la violență. Acesta a mai publicat o fotografie cu unul dintre lăcașele musulmane de cult cu mențiunea „țintă atinsă”, transmite Mediafax.

Foto: CBC.ca

Inculpatul, al cărui nume instanţa de judecată a refuzată să-l facă public, este pasibil acum de 14 ani de închisoare. Acestuia i-a fost refuzată eliberarea pe cauţiune şi va rămâne în spatele gratiilor până la următoarea audiere, programată pe 8 aprilie.

Tânărul nu este deocamdată suspectat de complicitate cu australianul Brenton Tarrant, autorul masacrului, au precizat anchetatorii.

Brenton Tarrant avea permis de port-armă şi deţinea cinci arme. David Tipple, proprietarul unui magazin de arme din Christchurch, a declarat că Brenton a achiziţionat patru arme de foc şi muniţie printr-o „comandă online verificată de poliţie”. Tipple a adăugat că nu a fost detectat „nimic neobişnuit” în privinţa cumpărătorului, precizând că armele cumpărate de Tarrant nu erau semiautomate.

Avocatul Richard Peters a declarat că nu-l mai reprezintă de sâmbătă pe Brenton Harrison Tarrant, autorul atacului, inculpat pentru omucidere.

„Vrea să se reprezinte singur în acest caz”, a adăugat Peters, care a explicat că inculpatul pare lucid şi nu prezintă semne că ar avea probleme mintale, în afară de opiniile extremiste.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”, a comis vineri un atac la moschei din oraşul Christchurch, împuşcând mortal 50 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Gest provocator al criminalului din Noua Zeelandă în fața judecătorilor. Ce simbolizează poziţia degetelor

UPDATE: Atacuri armate în două moschei din Noua Zeelandă! Numărul morților a ajuns la 49

Mărturiile cutremurătoare ale supraviețuitorilor masacrului din Noua Zeelandă: "Erau morți și sânge peste tot"

Sângerosul masacru din Noua Zeelandă, transmis live de atacator. Atenție: imagini cu impact emoțional (VIDEO 18+)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile