Logo Realitatea.md

Un nou post de salvatori și pompieri voluntari, inaugurat la Bravicea. Va oferi siguranță pentru șase localități din Călărași

04 August 2020, 14:54 // Societate

Un nou post teritorial de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat azi în localitatea Bravicea, raionul Călărași. Postul a fost deschis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI în comun cu autoritățile publice locale cu suportul pompierilor voluntari din Germania în cadrul acordului de înfrățire între Consiliul raionul Călărași și orașul Buhl, Germania.

foto: dse.md

Potrivit IGSU, postul va oferi siguranța pentru cetățenii din șase localități a raionului Călărași: Bravicea, Bahu, Săseni, Meleșeni, Țibirica și Schinoasa.

La ceremonia oficială de deschidere a participat șeful IGSU, general-maior Mihail Harabagiu, președintele raionului Călărași, Ștefan Bolea și reprezentanții autorităților publice locale. Oficialii au menționat importanța inaugurării postului ce va asigura forța primară pentru intervenții în situații excepționale până la venirea pompierilor profesioniști.

În cadrul postului vor activa nouă angajați voluntari civili care au fost instruiți de pompierii din orașul Buhl, precum și specialiștii din cadrul Centrului Republican de Instruire a IGSU, care în continuare vor asigura suportul metodic și practic pompierilor voluntari pentru efectuarea intervențiilor la cel mai înalt nivel.

Salvatorii care activează în cadrul postului voluntar Bravicea au primit din partea pompierilor voluntari din Germania o autospecială de intervenție de tip Mercedes și un lot de echipament specializat.

Conform informației IGSU, acesta este al 72-lea post de salvatori și pompieri voluntari deschis în Republica Moldova cu implicarea administrației publice locale.

Foto și Video: dse.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile