Logo Realitatea.md

Un partid care a venit la CEC să se înscrie în cursa electorală crede că va accede ”binișor” în Parlament (VIDEO)

03 Octombrie 2014, 15:25 // Politica

Tot mai multe partide vin la Comisia Electorală Centrală pentru a se înscrie în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Ultimele formațiuni care au venit la CEC pentru a-și depune lista de candidați sunt Partidul Forța Poporului, Partidul Democrația Acasă și Partidul Popular Creștin Democrat.

Embed:

Două din cele trei formațiuni au prezentat la CEC mai puțini candidați la funcția de deputat decât 101.

Secretarul general al Partidului Forța Poporului, Zaraf Tihon, a declarat la CEC: ”În fruntea listei se află Nicolae Chirtoacă. Avem 91 de candidați, în listă sunt incluși membrii de partid cei mai activi. Nu vrem să spunem procentajul, dar credem că vom accede binișor (n.red. câte voturi speră să obțină la alegeri)”.

În același timp, liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, spune că formațiunea pe care o reprezintă are o echipă tânără. ”Avem o echipă de tineri specialiști, care nu au mai fost la guvernare, iar lista este formată în felul următăr: un bărbat, o femeie, ca să fie respectată egalitatea de șanse. Sloganul nostru este: Da, Moldova poate, da, noi putem!”, a mai adăugat Costiuc.

Partidul Democrația Acasă a prezentat la CEC o listă cu mai puțin de 60 de candidați, iar moldoveanca Domnica Cemortan nu se regăsește pe listă. ”Noi nu am discutat despre participarea sa în campania electorală. Este doar un susținător al partidului”, a explicat Vasile Costiuc.

La rândul său, Iurie Roșca a declarat că PPCD va obține ”multe” mandate în Parlament, ”suficiente pentru a participa la viitoarea guvernare”. În ceeace privește lista electorală, politicianul a declarat că pe aceasta se regăsesc și femei, dar fără a respecta egalitatea de gen. ”Face politică cel care se pricepe, care poate. Asta este o tâmpenie occidentală, iar noi preluăm ca niște maimuțe și repetăm ca niște papagali”, a mai adăugat Roșca.

Înscrierea partidelor și persoanelor în cursa electorală se va desfășura până pe 30 octombrie, de luni până vineri, între orele 09.00-16.00.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile