Logo Realitatea.md

Un partid politic și-a schimbat denumirea, alegându-l pe Valeriu Munteanu în calitate de președinte

22 Iulie 2019, 07:30 // Politica

Fostul Partid Politic Mișcarea Acțiunea Europeană a devenit Partidul Politic Uniunea Salvați Basarabia (USB), iar lider al formațiunii a devenit fostul liberal, Valeriu Munteanu. Viziunea noului partid este reunirea Republicii Moldova cu România. Deciziile au fost luate la Congresul extraordinar al fostului MAE, desfășurat duminică, 21 iulie.

Potrivit IPN, Valeriu Munteanu a fost singura candidatură propusă la funcția de președinte al USB. Acesta, înainte de a fi ales, a declarat că au trecut 28 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, iar salvarea nu se vede de nicăieri. Rezultatul oricărui regim, care a fost până acum la putere, a adus de fiecare dată faliment economic, jaf organizat din avuția publică și privată, fărădelegi și sărăcie. Valeriu Munteanu susține că Republica Moldova nu se poate susține din propriile venituri, este ca un bolnav care primește ajutor de la stat.

Liderul USB mai spune că justiția moldovenească s-a transformat în unealta infractorilor, iar oamenii nu își pot procura ceea ce-și doresc, fiindcă au venituri mici. De asemenea, Valeriu Munteanu susține că Republica Moldova este un stat epuizat, iar aderarea la UE nu este posibilă, deoarece „nimeni nu n-ea invitat acolo”. „Reunirea nu este nici de stânga, nici de dreapta, este pentru fiecare în parte. Lupta noastră pentru dreptate, justiție și împotriva hoților, care ă-au sărăcit pe moldoveni, se va duce până la capăt”, a spus liderul USB.

Secretarul general al formațiunii a fost ales Ilie Crețu, la fel fost reprezentant al PL. El a declarat că USB își propune să unească oameni, iar prin activitatea sa va contribui la dezvoltarea partidului, cu toată experiența sa. „Vreau să fim o echipă care știe să realizeze obiectivele, dar și scopul suprem – unirea. Trebuie să fim uniți și strajă la hotare, gata să salvăm Basarabia”, a spus Ilie Crețu.

Alexandru Bostan, membru al noului partid, a declarat că, potrivit noului statut al formațiunii, „Uniune înseamnă că trebuie de adus alături pe toți cei care cred că Basarabia este România. Salvarea înseamnă că trebuie să tragem un semnal de alarmă că suntem într-un moment în care se pune la îndoială dăinuirea noastră românească și europeană. Soluția noastră este una singură – descătușarea energiilor tinere și vii, care mai poate scoate Basarabia din marasm și irelevanță”,a spus Alexandru Bostan.

Imnul partidul este cântecul formației românești Pasărea Pheonix – „Fie să renască”. În curând, ar urma să fie anunțat Congresul noului partid pentru a desemna vicepreședinții.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0000%
USD USD 17.4778 0.0000%
RUB RUB 0.2737 0.0000%
RON RON 4.0577 0.0000%
UAH UAH 0.7329 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile