Logo Realitatea.md

Un perete construit în jurul unui fundament astupat cu tone de pământ a cedat în fața ploii. Reacția lui Ceban

14 Iunie 2020, 16:02 // Societate

Un perete construit în jurul unui fundament astupat cu tone de pământ, s-a surpat din cauza ploii abundente din această după-amiază, care s-a abătut peste municipiul Chișinău.

Captură Video

O locuitoare a blocului de locuit din apropierea peretelui care s-a surpat a postat imaginile video pe Facebook, arătându-și indignarea față de calitatea proastă a lucrărilor efectuate de către autorități.

„Aş vrea acum să văd ce au de spus autoritățile. Cum e să nu evaluezi rezistența unui perete (instalat de o companie de construcție doar simbolic), înainte de a aduce tone de pământ, pentru acoperirea unui fundament. De ce nimeni nu s-a întrebat dacă acest perete „firav" va rezista? Cine se face vinovat? La doar 10 metri e teren de joacă pentru copii. Tot sub perete băgat. Cum sunt asigurați locuitorii că nu cade zidul peste copiii lor? Cine a aprobat o aşa amplasare de teren? E casa şi ograda mea!”, scrie locuitoarea din zona afectată.

Reacția primarului municipiului Chișinău nu s-a lăsat mult timp așteptată și acesta a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook, unde menționează că „toți cei care au admis încălcări de norme la șantierele de construcții și au provocat anumite situații periculoase se vor lua măsuri”.

Toate serviciile primăriei sunt în teren pentru a remedia consecințele ploii. Este o cantitate mare de apă în urma ploii, iar municipalitatea nu are capacitatea să facă față în asemenea situații. Astfel, în acest sens pe viitor este posibil să instituim coduri, galbene și portocalii pe teritoriul municipiului și de recomandare ca pe timpul ploilor torențiale, șoferii să evite să iasă în stradă. Toți cei care au admis încălcări de norme la șantierele de construcții și au provocat anumite situații periculoase, se vor lua măsuri”, a spus Ceban.

Citeste tot despre: Chisinau, perete, primar, surpat
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile