Logo Realitatea.md

Un permis de conducere și o carte de identitate românească, false, prezentate de doi moldoveni la frontiera moldo-română

23 Ianuarie 2020, 18:06 // Societate

Doi cetățeni moldoveni riscă să fie cercetați penal, după ce, la trecerea frontierei moldo-române prin punctul Sculeni, au prezentat acte cu semne vădite de falsificare. În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale privind uz de fals în actele oficiale, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

Primul caz a fost înregistrat ieri, aproximativ la ora 16:00, unde la linia de control s-a apropiat un automobil de model Volkswagen Transporter cu numerele de înmatriculare moldovenești. În autovehicul se afla în calitate de pasager un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 24 de ani.

La solicitarea polițiștilor de frontieră de a oferi actele la control, acesta a manifestat un comportament suspect, motiv pentru care i s-a cerut de a prezenta toate actele ce le deține asupra sa. Astfel, printre documentele oferite spre autorizarea trecerii se afla și un permis de conducere cu premise rezonabile de falsificare, care ar fi emis de către autoritățile din Federația Rusă.

Audiat, tânărul a comunicat că nu este în cunoștință de cauză referitor la cele depistate. Mai mult, susține că în anul 2016 a absolvit școala auto, după care i s-a eliberat actul cu pricina.

Un caz asemănător s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară, unde un alt conațional a fost documentat pentru deținerea unei cărți de identitate românești, cu indici de falsificare.

Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat lipsa elementelor de protecție, motiv ce a constituit întocmirea procesului verbal de constatare a faptei.

Interogat, bărbatul a recunoscut că aflându-se în Germania, și-a perfectat actul prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 150 euro, pentru a-l utiliza la angajarea în câmpul muncii pe teritoriul Uniunii Europene.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață