Logo Realitatea.md

Schemă de scoatere ilicită a lemnului din Rezervația „Plaiul Fagului” demascată de un lider de partid. Moldsilva s-a autosesizat (VIDEO)

26 Ianuarie 2021, 11:21 // Actualitate

Președintele partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, activist civic, a fost atacat noaptea trecută, în timp ce se afla în Rezervația naturală „Plaiul Fagului”, unde demasca o schemă prin care pădurarul scotea ilegal mai mulți metri steri de lemn.

Foto: Moldsilva/Colaj: realitatea.md

Potrivit lui Costiuc, care a transmis live pe pagina sa de Facebook toată „operațiunea”, cel care l-ar fi atacat este pădurarul Rezervației - David Gheorghe.

Activistul a depistat în Rezervație mai mulți copaci tăiați nemarcați și care se încercau a fi scoși din pădure, însă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, tehnica s-a împotmolit în noroi.

Astfel, Vasile Costiuc a solicitat poliția la fața locului, care a venit și a documentat cazul. Aseară și directorul Rezervației naturale „Plaiul Fagului” a venit la fața locului, precizând că astăzi urmează să se întreprindă toate acțiunile necesare pentru a face lumină.

Totodată, deja azi, Agenţia „Moldsilva” a venit cu o reacție și a spus s-a autosesizat în urma secvenţelor video difuzate de la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” şi că în cadrul unei şedinţe operative s-a discutat despre un plan de acţiuni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

La fel, s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiştilor din cadrul aparatului central al Agenţiei. Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situaţiei la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”.

Rezultatele anchetelor de serviciu vor fi făcute publice la finalizare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3035 -0.0150%
USD USD 17.5287 -0.1464%
RUB RUB 0.2367 -0.2108%
RON RON 4.3691 -0.0252%
UAH UAH 0.6277 -0.4125%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile