Logo Realitatea.md

Un potențial candidat la funcția de ministru de Interne, în locul lui Năstase, pentru noul Guvern

14 Noiembrie 2019, 10:45 // Societate

Deși a făcut parte din Guvernul condus de Maia Sandu în calitate de ministru al Apărării, Pavel Voicu ar putea fi un potențial candidat la funcția de ministru de Interne pe care a exercitat-o Andrei Năstase până acum. Cel puțin asta a dat de înțeles deputatul PSRM, Grigore Novac.

„Pavel Voicu are o autoritate în rândul polițiștilor. Este un om din sistem care cunoaște Ministerul din jos în sus și nu invers. Este o persoană profesionistă și dacă va fi propus, știe ce are de făcut”, a declarat deputatul.

Tot el a spus că, în perioada în care Andrei Năstase a condus Ministerul, circa 2 mii de polițiști ar fi plecat de acolo, referindu-se la garnitura de mijloc și nu la șefi.

„Îmi vin mesaje de la polițiști despre activitatea mai puțin productivă de acolo. În timp ce, Pavel Voicu a demonstrat timp de cinci luni că poate fi activ și face multe în domeniul de apărare. A mișcat lucrurile, mă refer la chestii legate de igienă prin unitățile militare, lucrări de reparație, lucruri care anterior nu s-au făcut”, a adăugat Novac.

Este de menționat că Pavel Voicu a fost înaintat în componența Guvernului Sandu de către deputații socialiști. După ce a fost demis Guvernul Sandu, șeful statului, Igor Dodon, a propus candidatura consilierului său prezindețial, Ion Chicu, la funcția de premier. Azi, urmează să se voteze în Parlament întru susținerea sau non-susținerea acestuia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile