Logo Realitatea.md

Un potențial candidat la funcția de ministru de Interne, în locul lui Năstase, pentru noul Guvern

14 Noiembrie 2019, 10:45 // Societate

Deși a făcut parte din Guvernul condus de Maia Sandu în calitate de ministru al Apărării, Pavel Voicu ar putea fi un potențial candidat la funcția de ministru de Interne pe care a exercitat-o Andrei Năstase până acum. Cel puțin asta a dat de înțeles deputatul PSRM, Grigore Novac.

„Pavel Voicu are o autoritate în rândul polițiștilor. Este un om din sistem care cunoaște Ministerul din jos în sus și nu invers. Este o persoană profesionistă și dacă va fi propus, știe ce are de făcut”, a declarat deputatul.

Tot el a spus că, în perioada în care Andrei Năstase a condus Ministerul, circa 2 mii de polițiști ar fi plecat de acolo, referindu-se la garnitura de mijloc și nu la șefi.

„Îmi vin mesaje de la polițiști despre activitatea mai puțin productivă de acolo. În timp ce, Pavel Voicu a demonstrat timp de cinci luni că poate fi activ și face multe în domeniul de apărare. A mișcat lucrurile, mă refer la chestii legate de igienă prin unitățile militare, lucrări de reparație, lucruri care anterior nu s-au făcut”, a adăugat Novac.

Este de menționat că Pavel Voicu a fost înaintat în componența Guvernului Sandu de către deputații socialiști. După ce a fost demis Guvernul Sandu, șeful statului, Igor Dodon, a propus candidatura consilierului său prezindețial, Ion Chicu, la funcția de premier. Azi, urmează să se voteze în Parlament întru susținerea sau non-susținerea acestuia.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS