Logo Realitatea.md

Un propagandist al Kremlinului consideră că Rusia trebuie să răspundă militar, dacă va fi scoasă forțat din Transnistria

07 Decembrie 2020, 13:51 // Politica

„Dacă ne vor scoate în șuturi de acolo, asta va fi o palmă puternică pentru țara noastră... Orice tentativă privind o decizie forțată fie din partea Ucrainei, fie din partea Moldovei trebuie să aibă imediat un răspuns militar”. Sunt unele declarații făcute de cunoscutul propagandist rus al Kremlinului Vladimir Rudolfovici Soloviov, solicitat să-și expună opinia în cadrul emisiunii sale de pe YouTube „Соловьёв LIVE” cu referire la situația din Transnistria, în urma declarațiilor de presă, precum că armata rusă trebuie să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Embed:

Emisiunea în care a vorbit despre Transnistria datează pe YouTube din 30 noiembrie curent - ziua în care președinta aleasă, Maia Sandu, a susținut o conferință de presă la Chișinău de mai bine de 2 ore. Atunci, a reiterat despre necesitatea retragerii trupelor ruse de reacționare rapidă (GOTR) din Transnistria și ridicarea munițiilor din depozitele de la Cobasna.

„Nu știu dacă avem vreun plan de acțiuni, dar dacă era să-l cunosc, atunci acest plan ar fi fost foarte prost gândit. Pentru că, dacă asemenea planuri există, ele trebuie să fie secrete și să nu fie dezvăluite. Eu înțeleg că, dacă pe noi ne vor scoate în șuturi de acolo, asta va fi o palmă colosală pe față pentru țara noastră de la care ne va fi greu să ne revenim. Eu consider că orice tentativă privind o decizie forțată fie din partea Ucrainei, fie din partea Moldovei trebuie să aibă imediat un răspuns militar. Eu consider că situația din Transnistria este foarte tensionată și poate duce la un conflict armat dificil. Pentru că, dacă partea ucraineană va încerca să se implice, atunci noi vom fi nevoiți să intrăm pe teritoriul Novorusiei (zona autoproclamată din sud-estul Ucrainei), s-o eliberăm de regimul ucrainean nazist, cu toate consecințele ulterioare”, a spus Vladimir Soloviov. 

Vom intra într-o fază militară și asta ține doar de timp, adică atunci când poziția contradictorie a Occidentului va deveni una fierbinte. ... Va trebui să stabilim cine suntem noi, ce facem și de ce? Greșelile ar putea fi egale cu vieți, de aceea nu trebuie să le comitem”, a adăugat acesta.

Canalul de YouTube „Соловьёв LIVE” are peste 500 de mii de abonați.

La acest subiect:

Rusia a reacționat la declarațiile Maiei Sandu privind necesitatea retragerii trupelor rusești din Moldova și a munițiilor stocate la Cobasna

Lavrov califică declarațiile Maiei Sandu, cu privire la retragerea „pacificatorilor ruși”, drept iresponsabile (VIDEO)

Sandu nu vede nimic nou în poziția lui Lavrov: Discuțiile trebuie duse „dincolo de schimbul de replici din spațiul public”

Maria Zaharova a declarat că prezența pacificatorilor ruși în Transnistria este legală

Secretarul general NATO vrea o întrevedere cu Maia Sandu și susține declarațiile acesteia ca Rusia să-și retragă „pacificatorii” din Transnistria

Dodon comentează declarațiile despre regiunea transnistreană ale Maiei Sandu: „Sper că nu este sub dictatul cuiva”

Citeste tot despre: kremlin, propaganda rusă, Transnistria
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile