Logo Realitatea.md

Un râu din Coreea de Sud a devenit roșu după ce a fost poluat cu sânge

13 Noiembrie 2019, 12:28 // În lume

Apa unui râu din apropiere de granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud a devenit roșie, după ce a fost poluată cu sânge de porc, relatează BBC, citat de Digi24.

Foto: koreaherald.com

Sud-coreenii au sacrificat peste 47.000 de porci în încercarea de a opri răspândirea pestei porcine africane. Ploile abundente au făcut ca sângele să curgă dintr-un loc în care au fost înmormântate animalele într-un un afluent al râului Imjin

Autoritățile locale spun că nu există pericolul că sângele scurs în apă ar putea provoca răspândirea pestei porcine africane către alte animale din categoriile risc, spunând că porcii au fost deja dezinfectați înainte de a fi sacrificați. De asemenea, spun autoritățile, au fost luate măsuri de urgență pentru a preveni exinderea poluării.

Operațiunea de sacrificare a porcilor a fost a avut loc în weekend, iar carcasele de porc ar fi fost lăsate în mai multe camioane într-un loc din apropierea frontierei cu Coreea de Nord. Acest lucru s-a întâmplat din cauza unor întârzieri înregistrate la producția de containere de plastic în care urmau să fie băgate carcasele de porc, înainte de a fi îngropate.

Pesta porcină africană este extrem de contagioasă și incurabilă, cu o rată de supraviețuire aproape zero pentru porcii infectați, dar nu este periculoasă pentru oameni.

O mare parte din Asia a fost afectată de pesta porcină africană, inclusiv China, Vietnam și Filipine. Aproximativ 1,2 milioane de porci au fost sacrificați doar în China.

Menționăm că acum două zile ANSA a anunțat că toate focarele de pestă porcină din Republica Moldova au fost lichidate.

Citeste tot despre: pesta porcină, râu cu sânge
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile