Logo Realitatea.md

Un român şi alţi 11 marinari au fost răpiţi de la bordul unei nave elveţiene aflate în Nigeria

24 Septembrie 2018, 09:16 // În lume

O navă comercială elveţiană a fost atacată de piraţi pe coasta Nigeriei, a anunţat duminică Autoritatea maritimă nigeriană, adăugând că printre cei 12 ostatici luaţi se numără şi un marinar român, relatează site-ul agenţiei Reuters şi postul BBC. Potrivit Mediafax, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a activat Celula de Criză pentru a fi în contact permanent cu autorităţile locale.

Foto simbol: mediafax.ro

Printre cei 12 membrii ai echipajului răpiţi se mai află şi persoane din Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Bosnia.

Un purtător de cuvânt al firmei Massoel Shipping, compania căreia îi aparţine nava atacată, a informat că tot echipamentul de comunicaţii al ambarcaţiunii a fost distrus. Compania a mai informat că nava transporta grâu de la Lagos Port Harcourt, în sudul Nigeriei.

MAE a activat celula de criză

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a activat celula de criză MAE pentru a ţine legătura permanentă cu autorităţile nigeriene şi cu armatorul.

„Ambasada României la Berna menţine legătura permanentă cu Celula de Criză a MAE elveţian, iar Ambasada României la Abuja cu autorităţile nigeriene competente pentru alte informaţii de interes în vederea soluţionării cazului. Totodată, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin misiunile diplomatice implicate, monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu armatorul”, transmite MAE în comunicatul de presă.

De asemenea, „Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind sensibilitatea cazului”.

Citeste tot despre: nigeria, ostatici, pirați, răpire
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile