Logo Realitatea.md

Un șir de măsuri restrictive urmează să fie aprobate de autorități pentru a opri extinderea coronavirusului

26 Martie 2020, 18:19 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, a venit astăzi cu mai multe propuneri restrictive către Comisia Situații Excepționale, care se va convoca în ședință pentru a examina aceste subiecte, în contextul stopării răspândirii coronavirusului pe teritoriul țării noastre. 

Foto Simbol

Mai exact, Dodon a venit cu propuneri ce se referă la înăsprirea restricțiilor impuse la această etapă de către autorități, pentru a combate și a nu permite răspândirea coronavirusului și anume:

  • Medicii și polițiștii și toți cei care sunt implicați, în prima linie, în lupta cu coronavirusul să fie testați obligatoriu pentru a depista dacă nu au contractat COVID 19. Testarea se va face gratuit, din contul statului
  • Persoanele care intră în țară ar putea fi testate obligatoriu pentru a se identifica dacă nu sunt purtătoare de coronavirus.
  • Moldovenii, care se vor întoarce acasă de peste hotare, și nu vor avea poliță de asigurare vor fi nevoiți să-și procure polița de asigurare, cu excepția, bătrânilor și copiilor.
  • Săptămâna viitoare va fi declarată LIBERĂ, pentru toți cetățenii, cu păstrarea salariului celor, care lucrează la stat. În privința celor care activează la privat, încă nu s-a decis cum se va proceda în privința păstrării sau nu a salariului
  • Interzicerea de a ieși pe timpul nopții din casă, curte sau ogradă. Comisia Situații Excepționale urmează să stabilească orele exacte, când va fi instituit regimul dat

Precizăm că, în această seară, Comisia pentru Situații Excepționale se va convoca în ședință și va examina aceste subiecte.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile